Šef formule ena Stefano Domenicali je rojen v Imoli. Foto: EPA
Šef formule ena Stefano Domenicali je rojen v Imoli. Foto: EPA

Formula ena je na uradni spletni strani tekmovanja objavila fotografije z obilico vode na in ob stezi. Kot so zapisali, so se za odpoved odločili zaradi varnosti navijačev, moštev in organizatorjev samih. Dodali so, da je odpoved pravilna in odgovorna odločitev.

Italijanski deželi Emilija - Romanja in Marke že nekaj dni pestijo huda neurja in poplave. Po obilnem deževju so poplave v Italiji zahtevale že več smrtnih žrtev, veliko ljudi tudi pogrešajo. Doslej so iz prizadetih območij evakuirali že najmanj 5000 ljudi.

Odločitev o odpovedi dirke so sprejeli po posvetovanju med formulo ena, Mednarodno avtomobilistično zvezo (FIA), italijanskimi organizatorji tekmovanja in tamkajšnjo zvezo, pristojnimi italijanskimi ministrstvi in vodstvi regije ter mesta Imole.

"Ne bi bilo prav, če bi zaradi varnostnih in drugih potreb zaradi organizacije tekmovanja pod še večji pritisk postavili lokalne oblasti in medicinske in druge reševalne in varnostne ekipe, ki jih v teh težkih časih potrebujejo drugje," je sporočila formula ena.

Stefano Domenicali, predsednik in izvršni direktor formule ena, je povedal: "Velika tragedija je, kar se ta čas dogaja v Imoli in Emiliji - Romanji, v mestu in regiji, v kateri sem odrasel. Moje misli in molitve so z žrtvami poplav in družinam ter skupnostmi, ki jih je prizadelo slabo vreme." Podobne misli je izrekel tudi predsednik FIE Mohamed Ben Sulajem.

Zaradi obilnih padavin odpovedali dirko formule ena v Imoli