V Maranellu upajo, da bodo manjše spremembe prinesle rezultate. Foto: Reuters
V Maranellu upajo, da bodo manjše spremembe prinesle rezultate. Foto: Reuters

Iz vrst "poskočnega konjička" so sporočili, da bo novi oddelek vodil Enrico Cardile. Pri Ferrariju upajo, da bodo kadrovski premiki pripomogli k bolj učinkovitemu in ciljno usmerjenemu razvoju dirkalnika.

Vodja moštva Mattia Binotto je v izjavi za javnost sporočil, da drugih kadrovskih sprememb kljub slabemu začetku sezone ne bo, tako da Enrico Gualtieri ostaja odgovoren za področje pogonskega agregata, Laurent Mekies ostaja športni direktor, Simone Resta pa bo še naprej skrbel za razvoj šasije.

Že 94 točk za Mercedesom
Ferrari je na prvi dirki sezone v Spielbergu nenadejano prišel do stopničk po zaslugi drugega mesta Monačana Charlesa Leclerca, sicer pa moštvo iz Maranella močno zaostaja za tekmeci. Na prvih treh dirkah sta Leclerc in štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel osvojila le 27 točk, medtem ko je vodilni Mercedes že pri 121 točkah v konstruktorskem seštevku.

Sezona v kraljici motošporta se bo z VN Velike Britanije nadaljevala 2. avgusta v Silverstonu. Ferrari je na tem dirkališču najuspešnejše moštvo, slavilo je 16-krat, nazadnje leta 2018 z Vettlom.