Hamilton in McLaren sta še enkrat dokazala, da sta trenutno v najboljši formi. Foto: EPA
Hamilton in McLaren sta še enkrat dokazala, da sta trenutno v najboljši formi. Foto: EPA
Kovalainen, Hamilton, Massa
Lanski zmagovalec Hungaroringa Hamilton verjame, da lahko McLaren na dirki doseže dvojno zmago. Foto: EPA


McLarnovima voznikoma se je najbolj približal Felipe Massa (Ferrari), medtem ko je njegov moštveni kolega Kimi Räikkönen dosegel (le) šesti najboljši čas. Pri BMW-ju so zadovoljni z dosežkom Poljaka Roberta Kubice, ki ga je ob stezi spodbujalo okoli 40.000 rojakov, povsem pa je razočaral Nick Heidfeld, ki je izpadel že po prvem delu kvalifikacij in bo dirko na svoji najljubši stezi začel s 16. mesta.

Bourdaisu kazen zaradi oviranja
Nemec se je po kvalifikacijah pritoževal, da ga je na stezi oviral Sebastien Bourdais (Toro Rosso). Francoza je zaradi oviranja sotekmovalcev doletela kazen. Dirko bo začel s pet mest slabšega mesta, kot si ga je privozil na kvalifikacijah. Štartal bo z 19. mesta, Heidfeld pa je tako pridobil mesto.

Glock presenetil
S 5. mestom je presenetil Timo Glock (Toyota), ki je pred dvema tednoma v Hockenheimu doživel hudo nesrečo, nekaj minut pred koncem kvalifikacij pa je celo vodil.

Zmaga na kvalifikacijah Hamiltonu obeta še tretjo zaporedno zmago v letošnjem svetovnem prvenstvu, saj je na ozki in zaviti stezi na Hungaroringu skoraj nemogoče prehitevati. "Moštvo je v zadnjem tednu izboljšalo dirkalnik, zato bi bilo fantastično, če bi v nedeljo dosegli dvojno zmago. Bil bi že čas," je bil po kvalifikacijah o premoči McLarna prepričan mladi Britanec.

Massa še ni obupal
"Nisem bil povsem zadovoljen s svojimi pnevmatikami v tretjem delu kvalifikacij. Na stezo sem zapeljal ob malce napačnem času, saj je bilo takrat več gneče, zato nisem mogel najbolj ogreti svojih gum. Vendar mislim, da naši hitri časi iz prvih dveh delov kvalifikacij kažejo, da smo precej hitri. Mislim, da ju (Hamiltona in Kovalainena, op. a.) lahko jutri resno ogrozimo," je navijačem poskočnega konjička nekaj upanja poskušal vliti Massa, ki za Hamiltonom v skupnem seštevku prvenstva zaostaja štiri točke.

VN MADŽARSKE, Hungaroring              
Kvalifikacije/štartna mesta:           
 1. L. HAMILTON    McLaren     1:20,899
 2. H. KOVALAINEN  McLaren       +0,241
 3. F. MASSA       Ferrari        0,292
 4. R. KUBICA      BMW Sauber     0,382
 5. T. GLOCK       Toyota         0,427
 6. K. RÄIKKÖNEN   Ferrari        0,617
 7. F. ALONSO      Renault        0,799
 8. M. WEBBER      Red Bull       0,833
 9. J. TRULLI      Toyota         0,868
10. N. PIQUET ml.  Renault        1,472
                                       
     Dirka bo v nedeljo ob 14.00.      

T. V.