Max Mosley želi še enkrat slišati argumente Ferrarija. Foto: EPA
Max Mosley želi še enkrat slišati argumente Ferrarija. Foto: EPA

V imenu Ferrarija, ki ni bil zadovoljen z razsodbo Fie prejšnji četrtek, je Mosleyju pisal predsednik italijanske avtomobilistične zveze Luigi Macaluso z namenom, da bi moštvo iz Maranella dobilo možnost pritožbe. Zapisal je, da Ferrari na zadnjem zaslišanju ni mogel predstaviti svoje strani zgodbe o informacijah njihovega mehanika Nigela Stepneyja, ki jih je ta zaupal glavnemu oblikovalcu McLarna Miku Coughlanu. Pri slednjem so našli približno 780 strani materiala o Ferrarijevih tehničnih podatkih.


Pred sodnike znova konec avgusta

Mosley se z Macalusom strinja, zaslišanje sodišča pa bo menda konec avgusta v Parizu. Pred najmanj tremi sodniki se ga bo najbrž lahko udeležil tudi McLaren in še kakšno drugo moštvo, ki bo to želelo.

Ferrari dobil zadoščenje
Fia je v četrtek presodila, da McLaren ni uporabil zaupnih podatkov o Ferrarijevem dirkalniku, kar so pri "poskočnem konjičku" označili za "legitimiziranje nepoštenega obnašanja v formuli ena". McLaren je sicer že takoj po odkritju v začetku julija odpustil Coughlana in zanikal, da bi uporabil podatke iz nasprotnega tabora.

Stepney: Prašek so mi stresli v hlačni žep
Stepney je danes v intervjuju za italijanski časopis La Repubblica še enkrat poudaril, da je nedolžen. "Iz Ferrarija nisem odnesel nobenih podatkov. Nekdo jih je, toda ne jaz. Ne bi rad vpletal drugih kolegov, saj poznam le en del zgodbe. Celo pozna Ferrari," pravi Anglež. O skrivnostnem belem prašku, ki naj bi ga šest dni pred Veliko nagrado Monaka našli v bencinskih posodah obeh Ferrarijev, pa je Stepney povedal: "Prašek so stresli v žep mojih hlač, ko sem bil pod tušem."

M. R.