Max Mosley je te dni v središču formule ena. Foto: EPA
Max Mosley je te dni v središču formule ena. Foto: EPA

Kot je znano, so Britanca pred tedni zalotili v orgiji s prostitutkami v nacistični uniformi. 67-letnik pravi, da bi po koncu mandata rad počel še kaj drugega. To odločitev je sprejel, še preden je The News of the world sprožil afero. Mosley je proti omenjenemu časopisu sprožil tožbo.

Javnost je še vedno močno razdeljena. Nekateri pravijo, da so dejanja za štirimi stenami stvar posamenzika. Tako je Mosley v pogovoru za The Sunday Telegraph povedal, da je dobil veliko pisem podpore, samo dejanje pa zagovarjal: "Zgodilo se je v zasebni situaciji, vsi smo sodelovali prostovoljno, nihče ni bil poškodovan, vpleteni pa so bili le odrasli."

Webber: Formula ena predstavlja vzor
Nasprotna stran pa trdi, da gre predvsem za vzgled. "Ta škandal je osramotil naš šport. Če hočemo ali ne, vsi ki delamo v formuli ena predstavljamo neke modele oziroma vzornike, zato si formula ena tega škandala preprosto ne sme privoščiti," je za BBC razmišljal avstralski voznik Mark Webber.

Spoštoval bo odločitev 3. junija
O usodi Mosleyja bo več znano 3. junija, ko bo v Parizu na Mosleyjevo željo zasedalo vodstvo Fie. Razpravljalo bo o njegovi zaupnici. Mosley je že napovedal, da bo spoštoval sprejeto odločitev.

S. J.