Foto:
Foto:
Felipe Massa
Felipe Massa - tako blizu, a tako daleč željenemu naslovu. Foto: EPA

... svojim televizorjem!

Ko je v zadnjem zavoju dirkališča v Interlagosu Lewis Hamilton prehitel počasnega Tima Glocka in osvojil 5. mesto, ki ga je ob zmagi Felipeja Masse potreboval za osvojitev naslova svetovnega prvaka, je vso frustracijo Luce di Montezemola občutil televizijski sprejemnik. "Moram priznati resnico, razbil sem televizor," je razkril v soboto na novinarski konferenci ob vsakoletni zabavi moštva iz Maranella po koncu sezone. "Na srečo imamo še en televizor, tako da sem lahko gledal podelitev pokalov, v kateri sem zelo užival."

Čudež se ni ponovil
"Mislim, da v zgodovini formule 1 še nikoli nismo videli, da bi odločitev o svetovnem prvaku padla v zadnjem zavoju zadnjega kroga zadnje dirke," je še dodal Montezemolo, ki je bil veliko bolj zadovoljen z lanskim razpletom sezone v Braziliji, ko je Kimi Räikkönen "ukradel" naslov. "Čudeži, če se zgodijo, se po navadi zgodijo le enkrat. To pravim zato, ker se je lani zgodil čudež. Ponovitev čudeža po navadi ni mogoča. V Braziliji smo letos z Masso skoraj ponovili čudež," se je vodja Ferrarija zavedal, da - čeprav je bil naslov tudi letos tako blizu, da so ga že čutili v svojih rokah - bi bila ponovitev lanskega izida res nekaj neverjetnega.

Massa in Räikkönen najboljši dvojec
Montezemolo, ki je bil po razočaranju v Braziliji na konferenci veliko boljše volje, se je najprej pošalil na njegov račun, nato pa našel tudi nekaj besed pohvale za lanskega prvaka Räikkönena. Finec letos ni ponovil svoje krstne sezone pri Ferrariju in je že nekaj dirk pred koncem sezone izpadel iz tekme za ubranitev naslova, sredi sezone pa je moral tudi zanikati govorice, da je naveličan cirkusa najelitnejšega bencinskega športa in da že razmišlja o upokojitvi. "Kimi, si bil to res ti, ali je na zadnji dirki za Ferrari vozil tvoj prijatelj, dvojnik? Menim, da si bil utrujen in da si pustil prijatelju, da je dirkal namesto tebe." Ko se je nehal šaliti, pa je dodal, da je Räikkönen pomembno prispeval k osvojitvi zadnjih dveh konstruktorskih naslovov. "Njegove točke so bile zelo pomembne. Z vsem spoštovanjem do Lewisa Hamiltona - sem zelo zadovoljen s svojima voznikoma, najboljšim vozniškim parom na svetu."

T. V.