Max Verstappen. Foto: Reuters
Max Verstappen. Foto: Reuters

Verstappen bo na dirkališču, na katerem še ni zmagal, šestič v sezoni dirko VN-ja začel s prvega startnega mesta in devetič skupno. Drugi v kvalifikacijah je bil Britanec George Russell (Williams), ki bo prvič v karieri startal v prvi vrsti, tretji je bil njegov rojak in sedemkratni svetovni prvak Lewis Hamilton (Mercedes), z osmimi točkami prednosti pred Verstappnom vodilni v SP-ju.

Sorodna novica VN Belgije - v pričakovanju (deževne?) klasike v Ardenih
Kvalifikacije/štartna mesta:           
 1. M. VERSTAPPEN Red Bull    1:59,765 
 2. G. RUSSELL    Williams Mer. +0,321 
 3. L. HAMILTON   Mercedes       0,334 
 4. D. RICCIARDO  McLaren        1,099 
 5. S. VETTEL     Aston Martin   1,170 
 6. P. GASLY      AlphaTauri     1,399 
 7. S. PEREZ      Red Bull       2,347 
 8. V. BOTTAS *   Mercedes       2,737 
 9. E. OCON       Alpine         3,748 
10. L. NORRIS     McLaren     brez časa
* - 5 mest kazni

Norris kljub hudi nesreči v nedeljo na dirki
Britanski dirkač Lando Norris bo kljub hudi nesreči lahko nastopil v nedeljo na dirki. To je napovedala njegova ekipa McLaren na Twitterju. Po zdravstvenih pregledih sta zdravnik in medicinska delegacija mednarodne zveze prižgala zeleno luč.

"Lando je v redu. Malo se je udaril v komolec. Še vedno ga pregledujejo in je na rentgenskem pregledu v bolnišnici," je kmalu po nesreči dejal McLarnov vodja ekipe Andreas Seidl, navedla pa ga je nemška tiskovna agencija DPA.

Kvalifikacije v Spa Francorchampsu so bile za 40 minut prekinjene, ko je 21-letni Norris, tretji v točkovanju SP-ja, zletel s proge. Oblast nad bolidom je izgubil v slovitem zavoju Eau Rouge, ko je zadel ob zaščitno ogrado in se nekajkrat zavrtel, preden se je zelo poškodovano vozilo ustavilo na progi.

Nesreča Norrisa v kvalifikacijah Silverstona

Že po prvih poročilih Norris ni bil težje poškodovan in so ga v rešilnem vozilu odpeljali na prve preiskave v zdravstveni center ob dirkališču. Bil pa je na poti, da si za dirko, ki bo v nedeljo ob 15. uri, pribori prvi startni položaj. Dominiral je v prvih dveh kvalifikacijskih vožnjah, v tretji pa je imel nesrečo.

To se je zgodilo le nekaj trenutkov po tem, ko je štirikratni svetovni prvak, Nemec Sebastian Vettel (Aston Martin), po ekipnem radiu dejal, da bi morali prekiniti kvalifikacije, ker je bila vožnja zaradi dežja in mokrega cestišča tedaj prenevarna.