Charles Leclerc je sezono slabo začel, dveh dirk ni končal in ima le šest točk. Foto: Reuters
Charles Leclerc je sezono slabo začel, dveh dirk ni končal in ima le šest točk. Foto: Reuters

V Azerbajdžanu ta konec tedna poteka prva dirka v sezoni 2023, ki vključuje tudi sprintersko preizkušnjo. Ta bo na vrsti v soboto popoldne, zanjo pa bodo dirkači po novih pravilih kvalifikacije vozili prav tako v soboto.

Petkove kvalifikacije pa so štele le za določitev vrstnega reda na klasični preizkušnji v nedeljo. Leclerc je prvič v tej sezoni privozil do "pole positiona", najhitrejši pa je bil prvič po lanskem Singapurju. Ferrarijev dirkač je za 0,188 sekunde prehitel svetovnega prvaka in vodilnega v seštevku sezone, Nizozemca Maxa Verstappna (Red Bull).

V soboto sprinterska dirka, predtem še kvalifikacije

Na tretje mesto se je uvrstil še drugi Red Bullov dirkač Mehičan Sergio Perez, ki je zaostal 0,292 sekunde. Iz druge vrste bo začel še drugi Ferrarijev voznik Španec Carlos Sainz, v tretjo pa sta se uvrstila nekdanja svetovna prvaka, Britanec Lewis Hamilton z Mercedesom in Španec Fernando Alonso z Aston Martinom.

V Bakuju bodo v soboto ob 10.30 najprej na vrsti kvalifikacije za sprintersko dirko, ta bo potekala popoldne, start bo ob 15.30. V nedeljo pa se bo klasična preizkušnja za VN Azerbajdžana začela ob 13.00. Po prvih treh dirkah sezone je v skupnem seštevku v vodstvu Verstappen z 69 točkami, Perez jih ima 54, Alonso pa 45.

Leclerc napovedal uspešen konec tedna v Bakuju