Charles Leclerc. Foto: EPA
Charles Leclerc. Foto: EPA

S prvim mestom na nočni mestni dirki je Monačan dobil pomembno prednost v boju z Verstappnom, ki ima sicer v seštevku sezone že zelo veliko zalogo pred tekmeci in bi teoretično že v nedeljo lahko drugič v karieri postal svetovni prvak.

A v kvalifikacijah Nizozemcu, zmagovalcu zadnjih petih dirk, ni šlo po načrtih. Prekinil je zadnji hitri krog, ker so ga v moštvu poklicali v bokse, pri čemer je po radijski zvezi dokaj sočno izrazil svoje negodovanje zaradi te odločitve.

To je pomenilo, da bo nedeljsko dirko s startom ob 14. uri začel šele iz četrte vrste. V prvi bo ob Leclercu drugi Red Bullov voznik Mehičan Sergio Perez, iz druge bosta startala Britanec Lewis Hamilton (Mercedes) in drugi Ferrarijev dirkač Španec Carlos Sainz, iz tretje pa njegov rojak Fernando Alonso (Alpine) in Britanec Lando Norris (McLaren). Pred Verstappnom pa je kvalifikacije kot sedmi končal še Francoz Pierre Gasly (Aplha Tauri).

Verstappen bo imel že v Singapurju prvo priložnost za obrambo lanskega naslova prvaka, vendar mora za tak dosežek zmagati in obenem dobiti vsaj 22 točk več kot Leclerc. V seštevku ima namreč 335 točk, Monačan pa 219. Tretji je Perez z 210.

 VN SINGAPURJA, Marina Bay      
                    
Kvalifikacije:             
 1. C. LECLERC  Ferrari   1:49,412 
 2. S. PEREZ   Red Bull   +0,022 
 3. L. HAMILTON  Mercedes    0,054 
 4. C. SAINZ   Ferrari    0,171 
 5. F. ALONSO   Alpine     0,554 
 6. L. NORRIS   McLaren    1,172 
 7. P. GASLY   AlphaTauri   1,799 
 8. M. VERSTAPPEN Red Bull    1,983 
 9. K. MAGNUSSEN Haas      2,161 
10. J. CUNODA   Williams    2,571 
                    
Leclerc bo skušal v Singapurju preložiti slavje Verstappna