Lando Norris bo tudi v prihodnjih sezonah dirkal za McLaren. Foto: EPA
Lando Norris bo tudi v prihodnjih sezonah dirkal za McLaren. Foto: EPA

Zelo sem vesel, da sem podaljšal sodelovanje z McLarnom. Z ekipo sem že skoraj pet let, počutim se del velike družine. Res si ne predstavljam, da bi kariero zdaj nadaljeval v drugem moštvu.

Lando Norris

Dirkač iz Bristola, ki je v elitni razred motošporta z McLarnom prodrl leta 2019, je z ekipo iz Wokinga podpisal večletno pogodbo. Prejšnja bi se mu iztekla ob koncu letošnje sezone. Za koliko let je podaljšal sodelovanje, ni znano.

"Zelo sem vesel, da sem podaljšal sodelovanje z McLarnom. Z ekipo sem že skoraj pet let, počutim se del velike družine. Res si ne predstavljam, da bi kariero zdaj nadaljeval v drugem moštvu. McLaren me podpira že od malih nog, v tem času sem se razvil in se kot dirkač tudi veliko naučil," je po podpisu nove pogodbe dejal 21-letni Norris.

Ta je ob Maxu Verstappnu in Charlesu Leclercu ter Georgeu Russllu eden najobetavnejših dirkačev v karavani formule ena. V treh sezonah se je dvakrat uvrstil na oder za zmagovalce: lani je bil tretji na uvodni dirki sezone v Spielbergu (VN Avstrije), letos je bil tretji v Imoli (VN Emilije - Romanje).