Dosedanji drugi dirkač Tajec Alexander Albon pa bo po novem testni voznik.

Sergio Perez se je v Bahrajnu veselil premierne zmage med dirkaško elito. Foto: Reuters
Sergio Perez se je v Bahrajnu veselil premierne zmage med dirkaško elito. Foto: Reuters

Mehičan sezono končal na četrtem mestu
Perez je v letošnji sezoni vozil za ekipo Racing Point, kjer pa ga bo v naslednji sezoni, ko se bo ekipa preimenovala v Aston Martin, zamenjal štirikratni svetovni prvak Nemec Sebastian Vettel. Po koncu sezone je sicer Mehičan zasedel skupno četrto mesto v SP-ju, kar je njegov najboljši dosežek v karieri.

V Bahrajnu do premierne zmage
Mehičan, ki je pred 14 dnevi po 190 dirkah v SP-ju formule 1 (v karieri je vozil še za Sauber, McLaren in Force Indio) v Bahrajnu le dočakal prvo zmago, je tako ohranil sedež v elitnem tekmovanju. Za zdaj je z avstrijsko ekipo sklenil enoletno pogodbo.

Horner: Sergio pravi dirkač za naš avtomobil
"Alex je pomemben člen naše ekipe in zato smo dolgo razmišljali o sestavi moštva. Po analizi smo ugotovili, da je Sergio pravi dirkač za naš avtomobil, zato bo ob Maxu vozil za ekipo Red Bull. Alex pa ostaja član moštva in bo v naslednjem letu skrbel predvsem za razvoj dirkalnika 2022," je odločitev pojasnil direktor moštva Christian Horner.

Perez: Ponosen, da vozim za ekipo, ki se bori za najvišja mesta
"Priložnost, da vozim za ekipo, ki se bori za najvišja mesta, je nekaj, kar sem si vedno želel. Ponosen sem, da bom lahko v prihodnje zastopal barve Red Bulla,"
pa je selitev pospremil Mehičan.

Dogovor med Hamiltonom in Mercedesom še pred božičem
Današnja potrditev Pereza pomeni, da je v formuli 1 teoretično prost samo še en sedež. A gre za sedež številka 1 pri Mercedesu, kjer čakajo na dokončni dogovor s svetovnim prvakom Lewisom Hamiltonom, po prepričanju udeležencev karavane formule 1 bosta strani pogodbo sklenili že pred božičnimi prazniki.