Foto: EPA
Foto: EPA

Svetovni prvak, Nizozemec Max Verstappen (Red Bull), bo dirko začel z devetega startnega mesta. Za slabši položaj Maxa Verstappna, ta je zaradi napake prekinil prvi poskus hitrega kroga, je bila kriva nesreča Charlesa Leclerca (Ferrari). Monačan je dobro minuto in pol pred koncem zadnjega dela kvalifikacij zdrsnil s steze in pristal v ogradi. Leclerc je tam obtičal, dirko pa bo začel s sedmega mesta.

Zaradi rdeče zastave minuto in 36 sekund pred koncem se dirkači niso več vrnili na stezo, s tem pa si je Perez zagotovil tretji najboljši startni položaj v karieri. Na dirki bo lovil sedmo zmago in ima lepo priložnost, da izkoristi smolo moštvenega kolega ter v seštevku celo prevzame vodstvo.

Po štirih dirkah sta namreč na vrhu razpredelnice prav oba dirkača Red Bulla. Verstappen ima 93 točk, Perez pa 87. Sledita v kvalifikacijah drugi Alonso s 60 in Britanec Lewis Hamilton (Mercedes) z 48 točkami. Hamilton je bil šele 13.

V drugi startni vrsti bosta dirko začela Španec Carlos Sainz ml. (Ferrari) in na veselje domačih navijačev dirkač ameriške ekipe Haas Danec Kevin Magnussen.

Dirka za VN Miamija se bo začela v nedeljo ob 21.30.