Lewis Hamilton bo pri Ferrariju moči združil s Charlesom Leclercem. Foto: EPA
Lewis Hamilton bo pri Ferrariju moči združil s Charlesom Leclercem. Foto: EPA

Pri Mercedesu se bo namreč po odhodu britanskega zvezdnika Lewisa Hamilton k Ferrariju po koncu sezone sprostilo dirkaško mesto. Pri Red Bullu so prepričani, da niti bogata ponudba Mercedesa ne bi omajala Nizozemca, ki ima z Red Bullom sicer sklenjeno pogodbo do konca sezone 2028, s katero po informacijah za F1 specializiranih medijev prejema približno 50 milijonov evrov na leto.

O prestopu ni govora

"Ni govora o prestopu. Mislim, da ima Max dober spomin," je na dogodke iz preteklih let spomnil Marko in poudaril predvsem trk Verstappna in Hamiltona leta 2021 v Silverstonu, ko je Nizozemec z veliko hitrostjo nato zletel v zaščitno ogrado. "Tu je tudi dogajanje iz Abu Dabija ob koncu tiste sezone. To se globoko zasidra v spomin," je še dodal 80-letni Avstrijec.

Verstappen je sezono 2021 po kontroverznem dogajanju ob koncu dirke za VN Abu Dabija sklenil kot svetovni prvak, v zadnjih dveh letih pa je bil razred zase. Hamilton bo po zadnjem letu v barvah Mercedesa nato prestopil k Ferrariju, po besedah Marka pa je ta novica Verstappna "le nasmejala". Ferrari in Mercedes sta svoja bolida za prihajajočo sezono, ki se bo začela 3. marca z dirko za VN Bahrajna, že predstavila. Red Bull ta naloga ob precejšnjem zanimanju javnosti čaka v četrtek.

Horner zanika vse obtožbe

Na predstavitvi bo namreč prisoten tudi vodja ekipe Christian Horner, za katerega še naprej poteka interna preiskava zaradi "neprimernega obnašanja" do zaposlenih v ekipi. Kljub temu se bo Horner, ki zanika vse obtožbe, soočil z mediji na predstavitvi. Zaradi nadaljnjega poteka raziskave pa po pisanju agencije PA ne bo na voljo za vprašanja o samem primeru. Horner je bil pretekli teden na zaslišanju podjetja Red Bull, ki bedi nad dirkaško ekipo. V njej so si zaradi prihajajoče sezone formule želeli čimprejšnjo rešitev, a bo Horner po predstavitvi bolida deležen novih zaslišanj, poroča DPA.

Britanec je na čelu ekipe Red Bulla že 19 let, torej vse od prihoda te zasedbe v karavano F1. V tem času je ekipa šestkrat postala konstruktorski prvak, ima pa tudi sedem naslovov svetovnega prvaka med dirkači. Ob Verstappnu je štiri prispeval Nemec Sebastian Vettel.