Renault (na fotografiji Daniel Ricciardo) ostaja v formuli ena. Foto: Reuters
Renault (na fotografiji Daniel Ricciardo) ostaja v formuli ena. Foto: Reuters

Avtomobilski proizvajalec Renault je sporočil, da bo skladno z dve milijardi evrov vrednim varčevalnim programom v prihodnjih treh letih po svetu ukinil skoraj 15.000 delovnih mest. Vseeno je začasna generalna izvršna direktorica Clotilde Delbos potrdila, da bo imel Renault še naprej svojo ekipo v kraljevskem razredu avtomobilskega športa, katerega del je že od leta 1977.

Sorodna novica Renaultov varčevalni program ne bo prizadel Revoza

"O tem smo že javno govorili in lahko še enkrat potrdim, da ostajamo zvesti formuli ena," je povedala Clotilde Delbos. Takšna odločitev je tudi posledica ukrepov vodstva formule ena, ki je zaradi krize določilo, da proračun posamezne ekipe od leta 2021 ne sme presegati 145 milijonov dolarjev.

V Spielbergu z gledalci?

Letošnja sezona naj bi se - po številnih odpovedih oziroma prestavitvah - začela 5. in 12. julija z dirkama v Spielbergu v Avstriji, kjer se nadejajo, da bi lahko bili ob dirkališču gledalci.

Tudi pri Mercedesu so se morali otepati namigovanj, da se poslavljajo od formule ena oziroma da ekipo prodajajo Lawrenceu Strollu, lastniku Racing Pointa in Aston Martina.

"Špekulacije, ki se nanašajo na naš morebitni izstop iz formule ena, so neutemeljene in neresne. Nadaljujemo skupaj z vodjo ekipe Totom Wolffom," so zapisali pri starševski družbi Daimler, pri kateri so prav tako zadovoljni, da je vodstvo formule ena sprejelo dolgoročne ukrepe, da bodo moštva lažje previharila težke čase.