V zadnji sezoni je v skupnem seštevku svetovnega prvenstva Daniel Ricciardo končal na devetem mestu. Foto: Reuters
V zadnji sezoni je v skupnem seštevku svetovnega prvenstva Daniel Ricciardo končal na devetem mestu. Foto: Reuters

30-letni Ricciardo bo v moštvu zamenjal Carlosa Sainza mlajšega. Španec se bo preselil k Ferrariju, ki ga bo po koncu sezone zapustil Nemec Sebastian Vettel. Moštvo iz Maranella je medtem uradno potrdilo prihod 25-letnega dirkača, sicer sina dvakratnega svetovnega prvaka v reliju Carlosa Sainza. Nekdanji voznik pri Toru Rossu in Renaultu, ki je zadnji dve sezoni vozil za McLaren, je podpisal dvoletno pogodbo.

Ricciardo je v svetovnem prvenstvu dobil sedem dirk, vse med letoma 2014 in 2018, ko je dirkal za Red Bull, zdaj pa je član Renaulta. Predtem je vozil pri Toro Rossu in Hispanii. “Podpis Daniela je nov korak v našem dolgoročnem načrtu in bo prinesel novo dimenzijo našemu moštvu, česar se zelo veselimo,“ je povedal šef McLarna Zak Brown, ki se je obenem zahvalil Sainzu za vso pomoč pri načrtu ponovne oživitve dirkaškega velikana. Ricciardo je z novim delodajalcem podpisal večletno pogodbo. McLaren je lani v konstruktorskem seštevku končal na četrtem mestu, eno najuspešnejših moštev v zgodovini formule ena pa na novo zmago čaka že vse od leta 2012.

Renault je medtem samo podal kratko izjavo, da pogovori o podaljšanju pogodbe z Ricciardom niso bili uspešni. Kdo bo Avstralčev naslednik, še ni znano. Nekateri mediji ugibajo, da bi za krmilo Renaulta lahko znova sedel Fernando Alonso, ki je s tem moštvom v letih 2005 in 2006 postal svetovni prvak. 38-letni Španec je dirkal tudi za McLaren.