Ni jih malo, ki napovedujejo, da bi lahko Russell v nedeljo na svoji prvi dirki svetovnega prvenstva kar zmagal. Stavnice ga večinoma uvrščajo takoj za Valtterija Bottasa. Foto: Reuters
Ni jih malo, ki napovedujejo, da bi lahko Russell v nedeljo na svoji prvi dirki svetovnega prvenstva kar zmagal. Stavnice ga večinoma uvrščajo takoj za Valtterija Bottasa. Foto: Reuters
Sorodna novica Russell bo zamenjal Hamiltona, Mick Schumacher izpolnil sanje

Russell je na le 3,543 kilometra dolgem krogu na prvem treingu za 18 stotink premagal Nizozemca Maxa Verstappna, tretji pa je bil še en dirkač Red Bulla, Tajec Alexander Albon. Na drugem treningu je bil Russllu spet najbolj konkurenčen Verstappen, ki je zaostal 13 stotink.

Finec Valtteri Bottas, drugi Mercedesov voznik, je bil na prvem treningu četrti, na drugem pa enajsti.

22-letni Russell, ki sicer vozi za Williams (ta ekipa v letošnji sezoni ni osvojila niti točke), je priložnost dobil, ker se je Lewis Hamilton okužil z novim koronavirusom. Hamilton si je že zagotovil sedmi naslov svetovnega prvaka.

Kvalifikacije bodo v soboto ob 18.00, dirka pa v nedeljo ob 18.10. Dirka bo potekala na nekoliko spremenjeni trasi, le po zunanjem delu dirkališča, zato je krog tudi krajši.

Izidi prvega treninga:                 
 1. G. RUSSELL    Mercedes       54,546
 2. M. VERSTAPPEN Red Bull       +0,176
 3. A. ALBON      Red Bull        0,265
 4. V. BOTTAS     Mercedes        0,322
 5. D. KVJAT      AlphaTauri      0,465
 6. P. GASLY      AlphaTauri      0,620
 7. E. OCON       Renault         0,727
 8. S. VETTEL     Ferrari         0,735
 9. D. RICCIARDO  Renault         0,833
10. C. LECLERC    Ferrari         0,903
Izidi drugega treninga:                
 1. G. RUSSELL    Mercedes       54,713
 2. M. VERSTAPPEN Red Bull       +0,128
 3. S. PEREZ      Racing Point    0,153
 4. E. OCON       Renault         0,227
 5. A. ALBON      Red Bull        0,323
 6. D. KVJAT      AlphaTauri      0,355
 7. L. STROLL     Racing Point    0,391
 8. D. RICCIARDO  Renault         0,411
 9. P. GASLY      AlphaTauri      0,420
10. C. SAINZ      McLaren         0,545
11. V. BOTTAS     Mercedes        0,608

Hamiltonu ne gre najbolje
Vodja Mercedesa Toto Wolff je v Bahrajnu dejal, da Hamiltonu v boju s covidom-19 ne gre tako, kot bi si želel sam in njegova ekipa. "Lewis ni najbolje. Covid-19 je nekaj, česar ne smeš vzeti z levo roko. Je v dobri oskrbi, a v tem zgodnjem obdobju prebolevanja mu ne gre najbolje," je dejal Wolff za televizijsko postajo Sky Sports. Dodal je, da k slabemu počutju prispeva tudi odsotnost z dirke zaradi bolezni, kar se je Hamiltonu zgodilo prvič, odkar je leta 2007 začel nastopati v tem tekmovanju.

Grosjean bi rad dirkal v Abu Dabiju
Francoz Romain Grosjean, ki dobro okreva po hudi nesreči na dirki v Bahrajnu prejšnji teden, upa, da bo lahko to sezono nastopil še na zadnji postaji formule 1 naslednji teden v Abu Dabiju. Francoz je dejal, da ne želi, da bi bile podobe gorečega dirkalnika in nato njegovih povitih prstov v bolniški postelji zadnje dejanje njegove kariere v formuli 1. V ekipi Haas namreč z njim niso podaljšali pogodbe, kar pomeni, da za zdaj še nima sedeža v karavani formule 1 za sezono 2021. Zadnjo besedo pri tem, ali bo lahko letos še nastopil, bodo imeli zdravniki.

Grosjean sicer dobro okreva po poškodbi rok, ki jih je dobil v gorečem dirkalniku, a ne želi tvegati zmanjšane gibljivosti palca in kazalca leve roke, če bi se prehitro vrnil za volan. Na novi dirki v Bahrajnu bo Grosjeana v nedeljo zamenjal testni voznik v ekipi Haas Brazilec Pietro Fittipaldi, vnuk legendarnega Emersona Fittipaldija.