Foto: Reuters
Foto: Reuters

Red Bull je pričakovano dobil sobotne kvalifikacije za Veliko nagrado Savske Arabije, a na vrhu ni končal Nizozemec, temveč Mehičan. Za Sergia Pereza je to šele drugi "pole position" v karieri, prvega si je privozil prav v Džidi pred enim letom.

Max Verstappen je dobil uvodno dirko sezone v Bahrajnu in je bil najhitrejši na vseh treh treningih in v prvem delu kvalifikacij, a nato mu je zagodla okvara dirkalnika. Z vidnimi težavami v drugem delu kvalifikacij je Nizozemec še prišel do boksov in le zlezel iz njega, nedeljsko dirko pa bo začel s 15. startnega položaja.

Težave Verstappna pomenijo zanimivejšo dirko v nedeljo, ki jo bo svetovni prvak začel šele z osme startne vrste. Foto: Reuters
Težave Verstappna pomenijo zanimivejšo dirko v nedeljo, ki jo bo svetovni prvak začel šele z osme startne vrste. Foto: Reuters

Štiri različna vozila v prvih dveh vrstah

Nizozemčeva smola je boj za prvo startno mesto naredila nekoliko zanimivejši. Na 6174 metrov dolgi progi v Džidi sta se za Sergiem Perezom zvrstila Ferrarijev Monačan Charles Leclerc in Španec Fernando Alonso iz ekipe Aston Martin. Toda Leclerc bo zaradi menjave motorja startal z deset mest slabšega položaja.

Nedeljska dirka s 50 krogi za 308,5 km dolg dirkaški dan se bo začela ob 18.00. V drugi startni vrsti bosta tako začela George Russell in Carlos Sainz. Dobre kvalifikacije so uspele ekipi Alpine, ki je dosegla 7. in 10. čas.


FORMULA ENA – SVETOVNO PRVENSTVO

VN SAVDSKE ARABIJE, Džida

Kvalifikacije/startna mesta:

 1. S. PEREZ   Red Bull  1:29,244
 2. C. LECLERC * Ferrari    +0,155
 3. F. ALONSO   Aston Martin  0,465
 4. G. RUSSELL  Mercedes    0,592
 5. C. SAINZ   Ferrari    0,666
 6. L. STROLL   Aston Martin  0,680
 7. E. OCON    Alpine     0,813
 8. L. HAMILTON  Mercedes    0,958
 9. O. PIASTRI  McLaren    0,978
10. P. GASLY   Alpine     1,092
...                  
15. M. VERSTAPPEN Red Bull      
                   
* - zaradi menjave motorja bo startal 
10 startnih mest nižje.        
Perez blestel na kvalifikacijah v Džidi, Verstappen šele 15.