Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prireditelji dirkaškega spektakla v Melbournu so v torek sporočili, da bo VN Avstralije predvidena 2. aprila 2023, za kar so tudi že dali vstopnice v prodajo.

Glede na pozen termin je pričakovati, da se bo prihajajoča sezona spet začela drugje. Letos je bil uvod v Bahrajnu, sledila mu je velika nagrada Savdske Arabije. Avstralija je bila tretja postaja na koledarju dirk.

Melbourne je v preteklosti vrsto let gostil prvo dirko sezone. V okviru nove desetletne pogodbe s formulo 1 pa so se avstralski prireditelji dogovorili, da bi Albert Park lahko gostil začetek svetovnega prvenstva v letih 2024 in 2025 ter še čez tri leta. Letos je bila dirka v Melbournu izredno uspešna, saj se je ob progi konec tedna našteli več kot 400.000 gledalcev.

Za 2023 pogodbe z 20 dirkališči

Koledar dirk za naslednjo sezono F1 uradno še ni določen. Pogodbe za dirke s Formula One Group v letu 2023 ima 20 dirkališč, medtem ko se z letom 2022 pogodbe iztekajo kar petim prizoriščem, od tega štirim standardnim velikim nagradam v Evropi.

To so: Spielberg za VN Avstrije, Spa Francorchamps za VN Belgije, Paul Ricard za VN Francije in VN Monaka. Ob tem se pogodba izteka tudi Ciudadu de Mexicu za VN Mehike.

V sezoni 2022 je 22 dirk, zadnja bo 20. novembra v Jas Marini za VN Abu Dabija v Združenih arabskih emiratih.

Sorodna novica Sanjska nedelja za Leclerca v Albert Parku