Lani je na Madžarskem zmagal Lewis Hamilton. Foto: EPA
Lani je na Madžarskem zmagal Lewis Hamilton. Foto: EPA

Dirka je po prvotnem koledarju na sporedu 2. avgusta. Dirka na Hungaroringu bo tako kot britanska VN v Silverstonu brez navijaškega vzdušja. Pred praznimi tribunami bo najverjetneje potekala tudi za zdaj prva dirka na koledarju − VN Avstrije, ki naj bi bila prvi konec tedna v juliju.

Za zaščito navijačev in osebja
"Jasno je, da 35. VN Madžarske kljub vsem našim prizadevanjem ne moremo izpeljati v navzočnosti gledalcev," so v sporočilu za javnost zapisali organizatorji. Dodali so, da je bila odločitev nujna tako za zaščito navijačev kot osebja. Poleg tega je madžarska vlada do 15. avgusta prepovedala vse dogodke, na katerih bi se zbralo več kot 500 ljudi.

Sorodna novica Carey verjame, da lahko izpeljejo vsaj 15 dirk

"V četrtek je postalo jasno, da dirko lahko izpeljemo le za zaprtimi vrati. Še naprej bomo sodelovali z mednarodnim promotorjem dirk, da najdemo najboljšo rešitev," so organizatorji dodali v sporočilu.

Carey upa na 15 dirk
V ponedeljek je vodja formule 1 Chase Carey potrdil, da si želijo začetka sezone v Avstriji na začetku julija, potem ko je bila odpovedana še deseta dirka sezone – VN Francije, predvidena za 28. junij. Carey je dejal, da pričakuje, da na prvih tekmah ne bo gledalcev. Vseeno upa, da bi lahko izpeljali od 15 do 18 dirk.