Carlos Sainz in Charles Leclerc sta se veselila ekipnega uspeha Ferrarija. Foto: Reuters
Carlos Sainz in Charles Leclerc sta se veselila ekipnega uspeha Ferrarija. Foto: Reuters

Konkurenca preži v drugi vrsti. S tretjega mesta bo dirko začel svetovni prvak Max Verstappen v red bullu. A Nizozemec po kvalifikacijah ni bil nezadovoljen: "Študiral sem progo in iskal ravnotežje bolida na tej stezi."

"Seveda je prvo mesto super, a pričakujem zelo trd boj," pa je dejal Leclerc, ki skupaj z ekipo po neuspehu na domači dirki v Imoli nestrpno pričakuje priložnost, da se "scuderia" odkupi za spodrsljaj. Preizkušnja je zelo pomembna tudi za pokrovitelja, saj je blagovna znamka Ferrari v ZDA zelo priljubljena.

Četrti je bil drugi voznik Red Bulla Sergio Perez, za njima pa bosta v tretji vrsti Valtteri Bottas (Alfa Romeo) in nekdanji svetovni prvak Lewis Hamilton z Mercedesom.

Nedeljska dirka se bo začela ob 21.30.

Leclerc, ki si je 12. v karieri privozil "pole position", ima v seštevku za SP 27 točk prednosti pred Verstappnom. Oba sta letos dobila po dve dirki.

Sainz med vožnjo na drugem prostem treningu. Foto: EPA
Sainz med vožnjo na drugem prostem treningu. Foto: EPA

Na 5,4 km dolgem dirkališču, ki so ga prireditelji zgradili okrog stadiona Hard Rock, kjer domuje NFL-ekipa Miami Dolphins, bo karavana formule 1 tekmovala prvič. Razmere so za tekmovalce zelo neugodne, saj so v soboto dirkali pri 33 stopinjah Celzija, pomembna pa bo tudi taktika s pnevmatikami, saj se je asfalt na ulicah Miamija ogrel do 52 stopinj.

Leclerc je bil najhitrejši tudi na prvem prostem treningu, drugega je dobil George Russell (Mercedes), tretjega pa Perez.

Kvalifikacije/štartna mesta:          
 1. C. LECLERC    Ferrari     1:28,796
 2. C. SAINZ      Ferrari       +0,190
 3. M. VERSTAPPEN Red Bull       0,195
 4. S. PEREZ      Red Bull       0,240
 5. V. BOTTAS     Alfa Romeo     0,679
 6. L. HAMILTON   Mercedes       0,829
 7. P. GASLY      AlphaTauri     0,894
 8. L. NORRIS     McLaren        0,954
 9. J. CUNODA     AlphaTauri     1,136
10. L. STROLL     Aston Martin   1,880
                                      
     Dirka bo v nedeljo ob 21.30.