Charles LeClerc med treningom v Las Vegasu. Foto: Reuters
Charles LeClerc med treningom v Las Vegasu. Foto: Reuters

Trening je bil prekinjeno, ko se je Španec Carlos Sainz s Ferrarijem ustavil na progi. Pred tem je dirkalnik naletel na oviro na cesti. Pregled steze je hitro pokazal, da je bil vzrok betonski okvir odtočnega jaška, ki je popustil. Prireditelji so se odločili, da bodo iz varnostnih razlogov preverili vse jaške in nato ustrezno ukrepali ter prilagodili program.

V Las Vegasu še brez snemanj za film o F1 z Bradom Pittom

Kljub doseženemu dogovoru in prekinitvi štirimesečne stavke igralcev in s filmsko industrijo povezanih delavcev v Hollywoodu, dirka formule 1 ta konec tedna v Las Vegasu še ne bo namenjena tudi snemanju kadrov za novi film o formuli 1 z Bradom Pittom v glavni vlogi.

Po "Sainčevem skoku" so prireditelji z rdečo zastavico najavili prekinitev in Ferrarija odvlekli v bokse. Poškodbo na dirkalniku je imel tudi Francoz Esteban Ocon (Alpine).

Pri Ferrariju so bili besni, a je Sainz vseeno nastopil na drugem treningu, ki se je po lokalnem času končal okoli četrte ure zjutraj. "Poškodbe dirkalnika so velike. Popravilo nas bo stalo pravo bogastvo. To je nesprejemljivo," je bil ogorčen šef rdečih Frederic Vasseur.

Na drugem treningu je bil najhitrejši Charles LeClerc (Ferrari) pred Sainzem (+0,517) in Fernadom Alonsom (Astin Martin), ki je zaostal 528 tisočink. Max Verstappen (Red Bull) je bil šesti (0,918).

Nedeljska velika nagrada, predzadnja dirka v sezoni, se bo začela ob 7. uri zjutraj. Kvalifikacije bodo v soboto ob 9. uri, pred tem pa še tretji prosti trening (5.30).

Blamaža organizatorjev na treningu formule ena v Las Vegasu