Jaša Jenko je dosegel edini jeseniški zadetek. Foto: www.alesfevzer.com
Jaša Jenko je dosegel edini jeseniški zadetek. Foto: www.alesfevzer.com

Železarji so nastopili oslabljeni, saj so igrali brez Nejca Stojana, Davida Planka ter Saša Rajsarja in Timoteja Kočarja, ki sta predčasno končala sezono. Usodna je bila predvsem črna minuta ob koncu druge tretjine. Druga tekma v seriji, v kateri igrajo na tri zmage, bo v torek v Podmežakli.

Čeprav se je prva tretjina končala brez golov, sta si obe ekipi priigrali kar nekaj lepih priložnosti. Jeseničani so sicer več streljali (14:10), bližje zadetku pa so bili domači hokejisti. V drugem delu igre so železarji izkoristili tretjo priložnost ob igri s hokejistom več. Jaša Jenko je po pol ure igre v gneči pred domačim vratarjem plošček poslal v mrežo. Italijanov to ni presekalo, ob koncu druge tretjine so v razmiku vsega 58 sekund preobrnili izid.

Najprej je za izenačenje v 37. minuti po lepem preigravanju poskrbel Anthony Salinitri, v vodstvo pa je Asiago prišel po strelu Lorenza Casettija, ko je plošček na poti do vrat spremenil smer in premagal Oscarja Fröberga (25 obramb). Na začetku zadnje tretjine je Jeseničane dokončno presekal še tretji zadetek gostiteljev, ko je bil uspešen Jose Antonio Magnabosco.

Čeprav so varovanci Nika Zupančiča v zadnjih dobrih treh minutah poskusili tudi brez vratarja in nevarno pretili, Gianluce Vallinija (33 obramb) niso več premagali. Za nameček je v prazno mrežo za končni izid plošček poslal še Cameron Ginnetti.


Finale, prva tekma:
ASIAGO – SIJ ACRONI JESENICE 1:0
4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
1020; Salinitri 37., Casetti38., Magnabosco 44., Ginnetti 60.; Jenko 30.

Druga tekma, torek ob 19.00:
SIJ ACRONI JESENICE – ASIAGO

Tretja tekma, četrtek ob 20.30:
ASIAGO – SIJ ACRONI JESENICE

V odebeljenem tisku je stanje v zmagah; igrajo na tri zmage.