Kapetan Gašper Glavič je dosegel tretji zadetek za Jeseničane.
Kapetan Gašper Glavič je dosegel tretji zadetek za Jeseničane.

Železarji so imeli nekaj težav v prvi tretjini, ko so imeli gostje še veliko energije. Ožbe Šlibar, Nejc Burgar, Anže Šiftar in soigralci so bili zelo motivirani. Z nekaj obrambami se je izkazal vratar Michael Sicher. V drugi tretjini so varovanci Gabra Glaviča napolnili mrežo mladih Celovčanov in že pred zadnjimi 20 minutami so se lahko sprostili.

Pance tik pred koncem prve tretjine izkoristil "power play"
Jeseničani so povedli že v 3. minuti, ko je Žan Jezovšek ušel po levi strani in z bekhendom spretno ukanil Sicherja. Celovčani so unovčili prvo priložnost na tekmi. Sebastian List je streljal iz obrata, Miha Logar je blokiral strel, plošček pa spremenil smer in presenetil Žana Usa.

Še pred koncem uvodne tretjine je moral Michael Malle na kazensko klop zaradi spotikanja. 12 sekund pred iztekom prvih 20 minut je Eric Pance izkoristil prednost igralca več.

Veliko premoč Jeseničanov v drugi tretjini
V 27. minuti Gašper Seršen nevarno streljal, Sicher je plošček odbil, kapetan Gašper Glavič pa ga je pospravil v prazno mrežo za 3:1. Po pol ure igre je Erik Svetina z natančnim diagonalnim strelom poslal plošček pod prečko.

V 32. minuti je po strelu Lovra Kumanovića plošček Sicher odbil, Žan Špari Leben pa ga je z leve strani potisnil v mrežo. Tri minute pred koncem druge tretjine je na 6:1 povišal Maks Selan.

Prvi zadetek Pazlarja v Alpski ligi
Ritem igre je precej padel v zadnji tretjini. V 45. minuti je Marco Sunitsch s palico zadel Anžeta Prostorja v obraz. Napadalec Jesenic je odvrgel rokavice in skušal obračunati z igralcem KAC-a. Sodniki so se odločili za petminutno kazen in za kazen igre.

Končni izid je postavil Grega Pazlar v 51. minuti. Po močnem strelu Selana je bil na pravem mestu in z leve strani je poslal plošček v prazno mrežo. Zadetka se je zelo razveselil, saj je bil to njegov prvi v Alpski ligi.

Hat-trick Mintautiskisa v Celju
Hokejisti ekipe RST Pellet Celje so se veselili najvišje zmage v Alpski ligi. Celjskih hokejistov ni strl silovit ritem tekmovanj. Po nastopu v celinskem pokalu konec tedna so v torek doživeli visok poraz s Cortino (1:7), a se hitro pobrali in nadigrali Fasso.

Prva tretjina ni obetala visoke zmage. Gostje so dvakrat povedli, Mikus Mintautiskis in Luka Kalan ob igralcu več na ledu pa sta poskrbela za izenačenje.

Ko sta v drugi tretjini zadela Maks Bukovec in še enkrat Kalan, se je tehtnica začela nagibati na celjsko stran. V zadnji tretjini so Štajerci nadgradili priigrano. Še dvakrat je v polno zadel izjemni Mintautiskis, ki je ob skupno treh golih pri dveh sodeloval tudi kot podajalec, zadetek pa je k visokemu slavju dodal še Mark Sojer.

Naslednji izziv bo za Celjane velik. V soboto bodo gostovali pri vodilni ekipi lige Zell am See.


10. krog:
SIJ ACRONI JESENICE – KAC FUTURE TEAM
7:1 (2:1, 4:0, 1:0)
550; Jezovšek 3., Pance 20., Glavič 27., Svetina 31., Špari Leben 32., Selan 37., Pazlar 51.; List 9.

RST PELLET CELJE – FASSA
7:2 (2:2, 2:0, 3:0)
140; Mintautiskis 3., 45., 49., Kalan 19., 37., Bukovec 35., Sojer 48.; Selin 2., Sylwander 5.

SALZBURG MLADI – BREGENZERWALD 5:4

STEEL WINGS LINZ – KITZBÜHEL 5:4

ZELL AM SEE – RITTEN 4:3

VIPITENO - LUSTENAU 8:2

MERANO - GARDENA 1:6

UNTERLAND - CORTINA * 3:4
* - po kazenskih strelih


Vrstni red: Zell am See 27, Jesenice 25, Vipiteno 23, Cortina in Ritten po 18, Bregenzerwald 16, Unterland 15, Lustenau 13, Kitzbühel in Salzburg mladi po 12, Fassa in Merano po 11, Steel Wings Linz 10, Gardena in KAC Future Team po 9, Celje 8.