Erik Svetina je dosegel zadetek tik pred koncem druge tretjine. Foto: www.alesfevzer.com
Erik Svetina je dosegel zadetek tik pred koncem druge tretjine. Foto: www.alesfevzer.com

Jeseničani so na dobri poti, da ponovijo uvrstitev v finale iz lanske sezone. Takrat so v polfinalu izločili istega južnotirolskega tekmeca, izid v zmagah je bil 3:1. V tej sezoni že v polfinalu igrajo na štiri zmage.

Ritten je na domačem terenu pritisnil, a sta bili moštvi do polovice enakovredni, gostje pa niso izkoristili edine prednosti igralca več v tem obdobju. A so nato temelje za zmago postavili v le nekaj minutah ob koncu drugega dela. Najprej je domačega vratarja Haydna Hawkeyja po slalomu v obrambni tretjini premagal Joonas Larinmaa, nato pa je praktično v zadnji sekundi tretjine zadel Erik Svetina.

Tako dober, kot je bil konec druge tretjine, je bil za železarje tudi začetek tretje. Že po 15 sekundah je namreč nezbranost domače obrambe izkoristil Eric Pance ter poskrbel za 3:0.

To pa je bilo vodstvo, ki ga vse bolj nervozni gostitelji niso mogli izničiti. Z disciplinirano igro in trdno obrambo vratar Antti Karjalainen do konca ni prejel gola, so Jeseničani zanesljivo slavili.

Polfinale v Alpski ligi poteka na štiri zmage, tretja tekma bo 28. marca na Jesenicah, 30. marca pa četrta na terenu Rittna. Če finalist takrat še ne bo znan, pa so naslednji termini še 1., 4. in 6. april.

Hokejisti Jesenic na pol poti do finala

POLFINALE, drugi tekmi:
RITTEN – SIJ ACRONI JESENICE 0:2
0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
920; Larinmaa 37., Svetina 40., Pance 41.

CORTINA - SALZBURG MLADI 1:1
2:1 (0:0, 2:0, 0:1)

V odebeljenem tisku je stanje v zmagah. Igrajo na štiri zmage.