35-letni Niko Eronen bo v prihodnji sezoni vodil železarje.
35-letni Niko Eronen bo v prihodnji sezoni vodil železarje.

S člansko ekipo bodo železarji v sezoni 2024/25 nastopali v Alpski ligi, državnem prvenstvu in tudi v celinskem pokalu. V pretekli sezoni se Jeseničani niso uvrstili v končnico Alpske lige, v finalu državnega prvenstva sredi marca pa so izgubili proti Olimpiji z 0:4 v zmagah.

Želijo delati z mladimi igralci. Dodali jim bodo nekaj izkušenih igralcev. Cilj je, da bi mladi igralci v starosti od 16 do 19 let ostajali doma, da se tako mladi ne bi ozirali v tujino, namesto tega pa zaigrali v članski ekipi Jesenic.

"Želeli smo si najti trenerja, ki je deloven, predan svojemu poklicu, motiviran, želi igrati moderen hokej in ima načrt za delo z mladimi. Želeli smo si nekoga z izkušnjami iz lig, ki so na približno enaki ravni, kot je Alpska liga. Menimo, da smo takega našli. Kljub dejstvu, da si še gradi svojo trenersko kariero, je že izkušen zmagovalec, saj je v preteklih sezonah osvojil tretjo finsko ligo, drugo dansko ligo, drugo norveško ligo in bil trener v Mestis ligi. Zmagovalna mentaliteta je za nas pomembna, saj so ambicije Jesenic vedno najvišje," je poudaril direktor Anže Pogačar.

"Izbirali smo med več kandidati, izbrani trener pa se je izmed vseh najbolj približal našim željam in našemu načinu razmišljanja. Zato smo se po več kot desetletju odločili, da na mesto glavnega trenerja znova imenujemo tujega strokovnjaka," je dodal Pogačar.