Tadej Čimžar je dosegel edini zadetek za Jeseničane. Foto: www.alesfevzer.com
Tadej Čimžar je dosegel edini zadetek za Jeseničane. Foto: www.alesfevzer.com

Jeseničani so po skromnem začetku drugega dela tekmovanja našli pravi ritem. Pred reprezentančno prekinitvijo so premagali Merano s 6:1 in premor pričakali na prvem mestu lestvice.

Gardena, ki je pred srečanjem 7. kroga zaostajala le dve točki, je ob koncu rednega dela zanesljivo odnesla tri točke iz Podmežakle (1:6), v uvodnem krogu drugega dela pa se je prav tako veselila zmage (5:7).

Čimžar edini strelec za železarje
Gostitelji so povedli po četrt ure igre, ko je Leo Messner ukanil Žana Usa. V 20. minuti je imel Žan Jezovšek po samostojnem prodoru priložnost za izenačenje, a je vratar Paul Hofer njegov strel ubranil.

Ko je na kazenski klopi zaradi spotikanja sedel Gašer Seršen, je Matteo Luisetti povišal prednost na 2:0. Takoj zatem so imeli tudi Jeseničani prednost igralca več in Tadej Čimžar je znižal na 2:1. Martin Bohinc je imel v 31. minuti lepo priložnost za izenačenje, a je bil njegov strel usmerjen točno v vratarja Hoferja.

Pitschieler z dvema zadetkoma potrdil zmago Gardene
V zadnji tretjini so železarji na začetku hitro prejeli dva zadetka, oba je dosegel Simon
Pitschieler, v 47. minuti je povišal na 4:1. Gostje so si tudi prislužili več kazni in Luisetti je v 55. minuti postavil končni izid ob "power playu". Končno razmerje v strelih na vrata je bilo 36:28.

V soboto Celje prihaja v Podmežaklo
Po porazu so Jeseničani zdrsnili na drugo mesto lestvice, Gardena ima točko več. V dodatne kvalifikacije vodita prvi mesti. Tudi drugi slovenski predstavnik v tem regionalnem tekmovanju RST Pellet Celje nastopa v tej kvalifikacijski skupini, a ima precej slabše možnosti za končnico. Celjani so s tekmo več trenutno na predzadnjem mestu.

Jeseničane do konca drugega dela lige čakajo še tri tekme, v soboto bodo gostili Celjane, potem pa prihodnji teden igrali še z Meranom v gosteh in drugo zasedbo Linza v Podmežakli.


Drugi del, kvalifikacijska skupina A, 7. krog:
GARDENA - SIJ ACRONI JESENICE
5:1 (1:0, 1:1, 3:0)
1284; Messner 16., Luisetti 28., 54., Pitschieler 45., 47.; Čimžar 29.

MERANO - STEEL WINGS LINZ
2:7 (1:2, 1:4, 0:1)


Lestvica:                    * x       
GARDENA                 5  4 0 0 1 14  
SIJ ACRONI JESENICE     5  2 0 1 2 13  
-------------------------------------  
MERANO                  6  3 0 0 3 12  
RST PELLET CELJE        6  2 1 0 3  8  
STEEL WINGS LINZ        6  1 1 1 3  6  
* - zmaga po podaljšku/kazen. strelih  
x - poraz po podaljšku/kazen. strelih