Martin Bohinc je izenačil na 2:2. Z njegoim zadetkom so železarji ohranili točko prednosti pred Cortino. Foto: www.alesfevzer.com
Martin Bohinc je izenačil na 2:2. Z njegoim zadetkom so železarji ohranili točko prednosti pred Cortino. Foto: www.alesfevzer.com

Železarji so po treh zaporednih zmagah znova ujeli pravi ritem in imajo v petek lepo priložnost, da si predčasno zagotovijo nastop med najboljšo osmerico. V drugem delu bo nato najboljših šest ekip v desetih krogih odločalo o položaju pred končnico, ki se bo začela marca.

V prvi tretjini so gostitelji pred 2600 gledalci povedli ob prednosti igralca več. Ko je na kazenski klopi sedel Žan Jezovšek, je Tomi Wilenius matiral Žana Usa. V predzadnji minuti uvodne tretjine je Tjaš Lesničar izenačil ob "power playu".

V izenačeni drugi tretjini so do minimalne prednosti prišli domači, potem ko so v 36. minuti izpeljali hiter protinapad, ki ga je zaključil Fabio Artner.

Za novo izenačenje je poskrbel Martin Bohinc v 46. minuti, gostje so bili v tem delu nekoliko boljši in imeli več strelov. Odločal je podaljšek, ki pa se je z zmagovitim zadetkom domače ekipe končal že po 40 sekundah. V igri treh po trem je bil hitro natančen Artner.

Poraz Cortine razveselil železarje
Zadnjeuvščeni KAC Future Team je v Celovcu presenetil Cortino s 3:2 po kazenskih strelih, kar pomeni, da ima Cortina pred zadnjim krogom točko zaostanka za železarji.

Prvih šest ekip si bo v petek že zagotovilo nastop v končnici, ostalih deset pa se bo v dveh skupinah pomerilo za preostali dv emesti v četrtfinalu.

Slab začetek usoden za Celjane
Celjani so ob koncu lanskega leta premagali mlado celovško zasedbo in prekinili niz desetih porazov, A so nato v Vipiteno klonili z 0:3.

Tokrat so na domačem ledu izgubili proti Kitzbühelu z 2:3. Usoden je bil slab prvi del srečanja, ko so si Celjani nabrali tri gole zaostanka Chris Seto je že v 19. sekundi ukanil Jako Gajška. Waltteri Lehtonen je povišal na 0:2 že v 4. minuti. Varovanci Gala Korena so se nato zbrali in zdržali skoraj do konca druge tretjine, toda 12 sekund pred zvokom sirene je Joonas Nimelä dosegel še tretji gol.

Zaostanek 0:3 je bil prevelik, da bi ga lahko domači izničili. V zadnji tretjini so sicer zaigrali precej bolje in po zadetkih Jureta Sotlarja v 43. ter Nika Grahuta v 48. minuti prišli le na gol zaostanka, a je nazadnje ostalo pri tesnem porazu.

Celjska ekipa tako ostaja na predzadnjem mestu lige z 20 točkami. Zadnja tekma rednega dela bo na sporedu v petek, ko bodo gostili Val Gardeno.


29. krog:
RST PELLET CELJE - KITZBÜHEL
2:3 (0:2, 0:1, 2:0)
200; Sotlar 43., Grahut 48.; Seto 1., Lehtonen 4., Niemelä 40.

ZELL AM SEE - SIJ ACRONI JESENICE
* 3:2 (1:1, 1:0, 0:1)
2600; Wilenius 12., Artner 36., 61.; Lesničar 19., M. Bohinc 46.
* - v podaljšku

KAC FUTURE TEAM - CORTINA ** 3:2
** - po kazenskih strelih

STEEL WINGS LINZ - FASSA 3:5

LUSTENAU - VIPITENO 4:5

UNTERLAND - RITTEN 1:0

GARDENA - BREGENZERWALD 6:5


Vrstni red: Ritten 66, Zell am See 61, Bregenzerwald 57, Salzburg mladi 54, Vipiteno 53, Jesenice 52, Cortina 51, Kitzbühel 43, Gardena 40, Merano 39, Unteland, Lustenau in Fassa po 38, Steel Wings Linz 31, Celje 20, KAC Future Team 18..