Tjaš Lesničar je potrdil gladko zmago Jesenic v zadnji minuti. Foto: www.alesfevzer.com
Tjaš Lesničar je potrdil gladko zmago Jesenic v zadnji minuti. Foto: www.alesfevzer.com

Jeseničani so po porazu proti Rittnu tekmo pričakali na šestem mestu lestvice. V torek so izgubili tekmo državnega prvenstva v Podmežakli proti zmajem s 3:4, čeprav so prikazali odlično predstavo. Dan po derbiju je odstopil direktor Anže Pogačar, o slabem finančnem stanju kluba pa je govoril tudi trener Gaber Glavič. Pojavile so se težave s palicami.

Na ledu se težave ne poznajo. Železarji so odločno začeli in po treh minutah povedli po golu Maksa Selana. Dobro minuto zatem je na 2:0 povišal Žan Jezovšek.

Sredi druge tretjine je Rožle Bohic malce zgrešil vrata z močnim strelom, plošček se je odbil od ograde za golom, Eric Pance pa ga je spretno potisnil v mrežo. Gostje so znižali z golom Daniela Gellona, a je ob koncu te tretjine prednost treh golov obnovil Martin Bohinc.

V zadnji tretjini so Jeseničani zlahka ohranili visoko prednost. 19 sekund pred koncem tekme je končni izid postavil Tjaš Lesničar. Končno razmerje v strelih na varta je bilo 31:17. Žan Us tokrat ni imel veliko dela.

Železarji tako ostajajo na šestem mestu, ki že zagotavlja mesto v končnici, a prednost pred Cortino je le točka.

Sedmi zaporedni poraz Celja
Hokejisti RST Pellet Celja so trenutno predzadnja ekipa regionalnega tekmovanja. Doživeli so sedmi poraz zapored.

Celjani so povedli, ko je v 13. minuti zadel Raivo Freidenfelds. V 16. minuti je Ritten izid poravnal po zaslugi Ethana Szypule.

Usodna je bila druga tretjina, ko je Kevin Fink dvakrat zadel v razmiku 26 sekund. Najprej je bila natančen z igralcem več na ledu, nato pa je povišal še na 3:1.

V zadnji tretjini je bil še drugič natančen Freidenfelds, a je upe Celjanom uničil Simon Kostner, ki je zadel za 4:2 in potrdil zmago domačinov.


23. krog:
SIJ ACRONI JESENICE – MERANO
5:1 (2:1, 2:0, 1:0)
520; Selan 4., Jezovšek 5., E. Pance 29., M. Bohinc 38., Lesničar 60.; Gellon 30.

RITTEN – RST PELLET CELJE
4:2 (1:1, 2:0, 1:1)
710; Szypula 16., Fink 36., 37., S. Kostner 55.; Freidenfelds 13., 46.

VIPITENO – CORTINA 2:5

UNTERLAND – BREGENZERWALD 3:5

ZELL AM SEE – STEEL WINGS LINZ 4:2

FASSA – LUSTENAU 4:2

GARDENA – KITZBÜHEL 7:3

Vrstni red: Ritten 51, Zell am See 50, Salzburg mladi in Bregenzerwald po 45, Vipiteno 43, Jesenice 42, Cortina 41, Lustenau in Kitzbühel po 31, Unterland, Fassa in Merano po 30, Steel Wings Linz 27, Gardena 26, Celje 18, KAC Future Team 9.