Eric Pance je dosegel prvi zadetek za Jeseničane, ki so tokrat naredili številne napake v obrambi.
Eric Pance je dosegel prvi zadetek za Jeseničane, ki so tokrat naredili številne napake v obrambi.

Železarji so se mučili že v torek v slovenskem obračunu v Celju, ko so se izvlekli po streljanju kazenskih strelov.

Železarji izenačili po zaostanku z 0:2, nato pa popolnoma popustili
Tokrat je pred 500 gledalci v Podmežakli priložnost dobil najstnik Bor Glavič. Prvič je klonil v 11. minuti, ko ga je ukanil 22-letni Finec Aleksi Käyrä.

Železarji so imeli v prvi tretjini le pet strelov na vrata, Simone Peiti je imel malo dela. Vratar Glavič je v 24. minuti nespretno izbil plošček na tribuno in gostje so imeli "power play". Na kazensko klop je sedel Erik Svetina, a ne za dolgo. Že po sedmih sekundah je Elmeri Hällfors povišal na 0:2.

Sledilo je kratko obdobje dobre jeseniške igre, v katerem so domači na hitro izenačili. Eric Pance je ob prednosti igralca več znižal v 25. minuti. Žiga Urukalo je le 33 sekund zatem izenačil. Sredi največje premoči Jesenic so Italijani še enkrat povedli. Natančen je bil Alex Sullman. Še pred polovico tekme je sledil še četrti plošček v mreži gostiteljev. Moritz Kaufann je znova poskrbel za prednost gostov z dvema zadetkoma.

Tudi vstop Usa ni pomenil preobrata
Trener Gaber Glavič se je odločil, da zamenja čuvaja mreže, po pol ure igre je vstopil Žan Us. Ta poteza ni prebudila Jeseničanov. V 35. minuti je bil zaradi nepravilnega zadrževanja izključen Maj Turšič Sečkar. Odlični finski napadalec Käyrä je povišal na 2:5.

V zadnji tretjini zadetkov ni bilo. Unterland ni več sprožil niti enega strela na vrata, a Jeseničanom ni uspelo ujeti priključka.

V soboto ob 18.00 bodo morali prikazati precej boljšo igro, ko v Podmežakli prihaja vodilna zasedba lige Zell am See.

Celjani gladko odpravili drugo ekipo Linza
Hokejisti ekipe RST Pellet Celje so znova navdušili navijače. Po prvi tretjini brez zadetkov je Jakob Pečnik v 24. minuti popeljal Celjane v vodstvo, ki pa so ga gostje ob igralcu več na polovici tekme izničili.

A že v drugi tretjini so domači znova vodili, zadel je Žan Flajs. Dobro igro iz druge tretjine in tudi dobro obrambno predstavo – vratar Jakob Brandner je na koncu zbral 38 obramb – so Celjani hitro kronali še s povišanjem vodstva, ko je na začetku zadnje tretjine Jan Flajs zadel za 3:1.

Steel Wings Linz v zadnjih minutah kljub številnim strelom ni bil nevaren za preobrat. Dve minuti pred koncem je domačo zmago potrdil Mikus Mintautiškis.


12. krog:
SIJ ACRONI JESENICE – UNTERLAND
2:5 (0:1, 2:4, 0:0)
500; E. Pance 25., Urukalo 26.; Käyrä 11., 36., Hällfors 24., Sullmann 27., Kaufmann 30.

RST PELLET CELJE – STEEL WINGS LINZ
4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
200; Pečnik 25., Ž. Flajs 33., J. Flajs 42., Mintautiškis 54.; Mosaad 30.

KITZBÜHEL – KAC FUTURE TEAM 5:2

ZELL AM SEE – SALZBURG MLADI * 4:3
* – po podaljšku

RITTEN – MERANO 6:3

VIPITENO – FASSA 3:2

GARDENA – LUSTENAU 3:5


Vrstni red: Zell am See 32, Jesenice 27, Vipiteno 26, Ritten 24, Cortina 23, Bregenzerwald 20, Kitzbühel in Unterland po 18, Salzburg mladi in Lustenau po 16, Merano 14, Steel Wings Linz 12, Celje 12, Fassa 11, KAC Future Team in Gardena po 9.