David Planko je dosegel tretji zadetek za železarje. Foto: www.alesfevzer.com
David Planko je dosegel tretji zadetek za železarje. Foto: www.alesfevzer.com

Le začetek ni bil po željah železarjev, ko so v prvi tretjini gostje izkoristili igralca več in povedli. A že po dobrih dveh minutah je Tadej Čimžar poskrbel za izenačenje.

Druga tretjina je bila povsem jeseniška. Domači so bili nenehno pred vrati tekmecev (razmerje v strelih 19:6), vratar Žan Us praktično ni imel dela, precej več pa Aliois Schultes. A vsega ni mogel ubraniti, najprej ga je za prvo vodstvo domačih premagal Eric Pance v 31. minuti, nekaj minut zatem pa še David Planko.

Tudi v zadnjem delu domači niso popuščali. Kljub zanesljivi prednosti so iskali še kakšen zadetek in pritisk je Gašper Seršen kronal s četrtim zadetkom štiri minute pred koncem.

Končno razmerje v strelih na vrata je bilo 42:25. Zell am See ima zdaj na vrhu le še dve točki naskoka pred Jeseničani.

Naslednja tekma čaka Jeseničane v sredo v Vipitenu.

23-letni Latvijec Mikus Mintautiškis je blestel v Celovcu. Foto: www.alesfevzer.com
23-letni Latvijec Mikus Mintautiškis je blestel v Celovcu. Foto: www.alesfevzer.com

Prva zmaga Celja na gostovanjih
Hokejisti ekipe RST Pellet Celje so v vse boljši formi. V Celovcu so ugnali drugo ekipo KAC-a s 5:3. Celjski hokejisti so prvič v sezoni povezali dve zmagi po rednem delu in prvič zmagali na gostovanju.

Temelje za zmago so Celjani postavili že do polovice tekme. Že v prvi minuti je mrežo Celovca načel Nik Grahut, Jaša Jenko in Jan Flajs pa sta tudi zadela še v prvem delu, ko so gostje vodili s 3:1.

Mikus Mintautiškis je v 25. minuti zadel za 4:1, tako da so lahko Celjani nadzorovali potek dvoboja. Domači so nato takoj na začetku zadnje tretjine znižali, ob koncu tekme, ko so imeli Celjani izključenega igralca, pa so poskusili še brez vratarka. A prazen gol je izkoristil Mintautiškis za svoj drugi zadetek na tekmi in dokončno odločil zmagovalca, Celovčani so minuto pozneje le kozmetično ublažili poraz.

Celjani so s skupno peto zmago v sezoni zdaj pri 15 točkah, napredovali pa so tudi na lestvici, kjer so zdaj 12.

13. krog:
SIJ ACRONI JESENICE – ZELL AM SEE
4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
990; Čimžar 15., E. Pance 31., Planko 34., Seršen 56.; Jennes 13.

KAC FUTURE TEAM – RST PELLET CELJE
3:5 (1:3, 0:1, 2:1)
170; Kramer 7., 59., Šiftar 41.; Grahut 1., Jenko 4., J. Flajs 15., Mintautiškis 25., 58.

Vrstni red: Zell am See 32, Jesenice 30, Ritten in Vipiteno po 27, Cortina 26, Unterland in Bregenzerwald 20 ... Celje 15.