Trener Gaber Glavič ni bil zadovoljen s predstavo. Foto: www.alesfevzer.com
Trener Gaber Glavič ni bil zadovoljen s predstavo. Foto: www.alesfevzer.com

Jeseničani so dobili 25 od 28 tekem rednega dela, a zadnjo domačo tekmo proti Gardeni so izgubili z 0:1. Prejšnji teden so bili v finalu državnega prvenstva nemočni proti Olimpiji. Ljubljančani so ubranili naslov z zanesljivima zmagama (4:0 in 6:3).

Najboljših pet ekip rednega dela Alpske lige si je nastop v končnici že zagotovilo. V osmih krogih bodo odločale o razvrstitvi pred četrtfinalom. Jeseničani so drugi del začeli s štirimi bonus točkami, a sistem tekmovanja vsak z vsakim po enkrat doma in v gosteh v skupini s petimi ekipami pomeni, da so razlike majhne.

Cuglietta kaznovan, zaspan začetek železarjev
Vratar Antti Karjalainen se je po bolezni, zaradi katere je izpustil drugi finalno tekmo državnega prvenstva prejšnji teden, vrnil v postavo. Prvič je moral po plošček v mrežo v 15. minuti, ko je Diego Cuglietta spretno podstavil palico pred vrati. Gostje so imeli v prvi tretjini več strelov na vrata (6:10).

Galuškin na pravem mestu po strelu Panceta
Cortina je prednost povišala v 24. minuti, ko gostitelji niso uspeli izbiti ploščka iz obrambne tretjine. Noah Zadrini je podal pred vrata, iz bližine pa je bil natančen Henrik Saha. V 32. minuti je Eric Pance močno streljal ob prednosti igralca več, vratar Marco de Filippo ni dobro posredoval, plošček mu je ušel, prek golove črte pa ga je potisnil Andrej Galuškin.

Kapetan Glavič izsilil podaljšek
V 48. minuti so železarji izpeljali najlepšo akcijo na tekmi. Galuškin je z desne strani podal pred vrata, kjer je kapetan Gašper Glavič poskrbel za izenačenje. V zadnji tretjini so imeli domači premoč (streli na vrata 15:4), a zmagovitega gola ni bilo.

Parini zagotovil Cortini drugo točko
V podaljšku so se priložnosti vrstile v igri treh proti trem. V 64. minuti je Tommaso Travesa zaposlil Parinija, ki je z natančnim strelom z razdalje presenetil Karjalainena. Finski vratar je bil pokrit in je prepozno videl plošček.

Jeseničani bodo imeli priložnost za popravni izpit čez dva dni, ko bodo gostili Unterland.

Preostale ekipe se v dveh kvalifikacijskih skupinah borijo za tri prosta mesta v končnici.


Drugi del, 1. krog:
SIJ ACRONI JESENICE – CORTINA
* 2:3 (0:1, 1:1, 1:0)
300; Galuškin 32., Glavič 48.; Cuglietta 15., Saha 24., Parini 64.
* - v podaljšku

RITTEN – UNTERLAND 4:1


Lestvica:                    * x       
SIJ ACRONI JESENICE     1  0 0 1 0  5  
RITTEN                  1  1 0 0 0  4  
CORTINA                 1  0 1 0 0  4  
UNTERLAND               1  0 0 0 1  3  
SALZBURG MLADI          -  - - - -  0  
                                       
* - zmaga po podaljšku/kazen. strelih  
x - poraz po podaljšku/kazen. strelih