Tjaš Lesničar je dosegel drugi zadetek za Jeseničane. Foto: www.alesfevzer.com
Tjaš Lesničar je dosegel drugi zadetek za Jeseničane. Foto: www.alesfevzer.com

Jeseničani so kvalifikacijsko skupino A začeli s porazom proti Gardeni s 5:7, potem ko so četrt ure pred koncem še vodili s 5:3.

Linz, ki je v četrtek izgubil na domačem ledu proti Celju z 2:4, se je znašel v zaostanku tik pred koncem druge tretjine, ko je zadel Miha Logar. Na začetku zadnje tretjine je Tjaš Lesničar povišal na 0:2.

Gostitelji, ki jih vodi nekdanji napadalec Olimpije Matej Hočevar, so znižali v 50. minuti, ko je Lorenz Lindner ukanil Žana Usa. Tri minute pred koncem je moral na kazensko klop Eric Pance. Ob prednosti igralca več je izenačil William Persson.

Podaljšek je trajal le 16 sekund. Kilian Rappold je izkoristil že prvo akcijo ob igri treh proti trem in Linzu zagotovil drugo točko.

Anderson s štirimi zadetki potopil Celjane
Celjani so po zmagi v Linzu pred dvema dnevoma doživeli tesen poraz. V Meranu so bili dolgo v igri za vsaj točko po rednem delu, lovili so gostitelje, najprej z izenačenjem na 1:1 Mikusa Mintautiškisa, potem pa na 2:3 z golom Gala Sodje Zalokarja.

Po novem zadetku domačih je Nik Grahut še pred koncem druge tretjine znižal na 3:4, v zadnjem delu pa je Merano spet pobegnil na +2. Mintautiškis je pet minut pred koncem še znižal na 4:5, vendar je bil to zadnji gol Celjanov, ki jim ni pomagal niti umik vratarja Jakoba Brandnerja v zadnji minuti. Junak tekme je bil izjemni napadalec Calder Anderson, ki je dosegel štiri zadetke.

Jeseničani so po 2. krogu zaradi šestih bonus točk še vedno na prvem mestu, a imajo le še točko naskoka pred Meranom in dve pred Gardeno. RST Pellet Celje je s tremi točkami četrti.

Iz vsake od teh skupin si bosta prva in druga ekipa zagotovili dodatne kvalifikacije, zmagovalca dodatnih kvalifikacij na dve zmagi pa se bosta prebila v četrtfinale.

Prvih šest ekip rednega dela si je že zagotovilo končnico, za čim boljše izhodišče pred četrtfinalom se merijo Ritten, Zell am See, Salzburg mladi, Vipiteno, Bregenzerwald in Cortina.

Prihodnjo soboto slovenski derbi v Celju
V 3. krogu bodo Celjani v četrtek igrali v Val Gardeni, v soboto pa se bosta slovenska kluba pomerila med seboj, gostitelji bodo Celjani.


DRUGI DEL, kvalifikacijska skupina A, 3. krog:
STEEL WINGS LINZ - SIJ ACRONI JESENICE
* 3:2 (0:0, 0:1, 2:1)
190; Lindner 50., Persson 58., Rappold 61.; Logar 40., Lesničar 43.

MERANO - RST PELLET CELJE
5:4 (2:1, 2:2, 1:1)
530; Anderson 13., 17., 25., 30., McNally 46.; Mintautiškis 14., 55., Sodja Zalokar 30., Grahut 35.

Lestvica:                    * x       
SIJ ACRONI JESENICE     2  0 0 1 1  7  
MERANO                  1  1 0 0 0  6  
-------------------------------------  
GARDENA                 1  1 0 0 0  5  
RST PELLET CELJE        2  1 0 0 1  3  
STEEL WINGS LINZ        2  0 1 0 1  2  
* - zmaga po podaljšku/kazen. strelih  
x - poraz po podaljšku/kazen. strelih