Jeseničani so si izbrali tekmeca iz Val Gardene. Foto: www.alesfevzer.com
Jeseničani so si izbrali tekmeca iz Val Gardene. Foto: www.alesfevzer.com

Tekmeca so si železarji izbrali sami, potem ko so imeli kot druga ekipa rednega dela pravico druge izbire. Kot prvi si je Asiago izbral Vipiteno, preostala para pa sta Ritten – Cortina in Lustenau – Zell am See.

"Končnica je poglavje zase. Z osvojitvijo 2. mesta smo pridobili malce več časa za pripravo na izločilne boje, po drugi strani pa bomo kar nekaj časa brez tekem tako, da bo zelo pomembno, da vstopimo v prvo tekmo visoko motivirani, spočiti in lačni zmag," je za klubsko spletno stran povedal trener Nik Zupančič.

Tudi v lanski sezoni so Jeseničani v četrtfinalu igrali z Gardeno in jo izločili s 3:0 v zmagah. V letošnji sezoni je v dobrem spominu ostala jeseniška zmaga decembra z 10:1.

Edini slovenski predstavniki v Alpski ligi so si v skupini master zagotovili drugo mesto in s tem neposredno uvrstitev v končnico. Prvi je bil Asiago, tretji Ritten, četrti pa Lustenau. Omenjene ekipe so nato čakale na razplet kvalifikacij.

ČETRTFINALE, prve tekme, torek:
SIJ ACRONI JESENICE – GARDENA (ob 19.00)
Druga tekma bo 17. marca v Selvi, tretja 19. marca na Jesenicah. Termina morebitnih tekem: 22. marec (Jesenice), 24. marec (Selva).

ASIAGO – VIPITENO

RITTEN – CORTINA

LUSTENAU – ZELL AM SEE