Miha Logar je načel mrežo Rittna. Foto: www.alesfevzer.com
Miha Logar je načel mrežo Rittna. Foto: www.alesfevzer.com

Več kot 1000 gledalcev se je zbralo v Podmežakli. Tekma je imela dobrodelen značaj, saj so se v domačem klubu odločili za akcijo pomoči nekdanjemu slovenskemu reprezentantu Alešu Kranjcu.

Jeseničani so imeli veliko premoč, končno razmerje v strelih na vrata je bilo 38:18. Vratar Žan Us je klonil le v 48. minuti, precej več dela je imel Colin Keith Furlong, ki je preprečil polom Rittna.

Ritten je zdržal z dvema igralcema manj
V prvi tretjini je bilo najbolj napeto po četrt ure igre. Najprej je bil zaradi zadrževanja igre izključen Cameron Ginnetti, 36 sekund zatem pa zaradi zadrževanja s palico še Marco Marzolini. Gostitelji so silovito pritisnili ob igri petih proti trem, a je Furlong odbil vse nevarne poskuse.

Železarji v šestih minutah do odločilne prednosti
V drugi tretjini so bili železarji izrazito boljši tekmec (razmerje strelov na vrata 18:4). Branilec Miha Logar je v 24. minuti poskrbel za vodstvo. Nedisciplina je pokopala Ritten. Ob prednosti dveh igralcev je vodstvo povišal Erik Svetina v 26. minuti, Maks Selan pa je dokončal delo v tej tretjini s tretjim zadetkom v 30. minuti po podaji Anžeta Prostorja.

Čimžar potrdil zmago
Tadej Čimžar je v 42. minuti ob novem "power playu" povišal že na 4:0. Gostje so sicer dosegli častni gol, a je bil zadetek Spinella ob prednosti igralca več v 48. minuti precej premalo.

Jeseničani so dosegli četrto zmago in se utrdili tik pod vrhom lestvice, zdaj so z 12 točkami na tretjem mestu.

Sotlar zrežiral prvo zmago Celja
Celjani, novinci v tem tekmovanju, so na peti tekmi dočakali prvo zmago. Za prvi uspeh so premagali Lustenau, ki je v petek že gostoval na Jesenicah in namučil aktualne prvake, a popustil v zadnji tretjini in klonil s 3:6.

Celjani so temelje za zmago postavili ob koncu druge tretjine. V prvi je za vodstvo poskrbel Nik Grahut že v 2. minuti, nato je po izenačenju avstrijske ekipe še enkrat celjsko zasedbo v vodstvo povedel Mikus Mintauskis. Izkušeni Jure Sotlar pa je z goloma v 31. in 40. minuti poskrbel za vodstvo s 4:1.

V zadnji tretjini je Lustenau pritisnil in v 50. minuti znižal na 2:4. Mikael Johansson je bil natančen z igralcem manj. 52 sekund zatem je Max Wennlund uspešno izvedel kazenski strel. Vratar gostov Lukas Reihs je pol minute pred koncem zapustil ledeno ploskev, pritisk s šestimi igralci pa ni obrodil sadov. Končno razmerje v strelih na vrata je bilo 27:29.


5. krog:
RST PELLET CELJE – LUSTENAU
4:3 (2:1, 2:0, 0:2)
160; Grahut 1., Mintautiskis 19., Sotlar 31., 40.; Moosbrugger 5., Johansson 50., Wennlund 51.

SIJ ACRONI JESENICE – RITTEN
4:1 (0:0, 3:0, 1:1)
1028; Logar 24., Svetina 26., Selan 30., Čimžar 42.; Spinell 48.

BREGENZERWALD – FASSA 5:1

CORTINA – MERANO 5:1

GARDENA – VIPITENO * 4:3

SALZBURG MLADI – STEEL WINGS LINZ * 2:1

KITZBÜHEL – UNTERLAND * 4:3
* – v podaljšku

KAC FUTURE TEAM – ZELL AM SEE 1:9

Vrstni red: Zell am See 14, Vipiteno 13, Jesenice 12, Unterland in Bregenzerwald po 11 ... Celje 3.