Jeseničani so bili do 34. minute neučinkoviti, nato je zadel Jaša Jenko, štiri minute pozneje pa še Eric Pance. A to je bilo premalo za zmago ... Foto: www.alesfevzer.com
Jeseničani so bili do 34. minute neučinkoviti, nato je zadel Jaša Jenko, štiri minute pozneje pa še Eric Pance. A to je bilo premalo za zmago ... Foto: www.alesfevzer.com

Jeseničani so zlahka dobili redni del Alpske lige in doživeli le tri poraze, zdaj pa imajo v skupini, kjer igra najboljših šest po rednem delu, več težav. Odigrali so peto tekmo od desetih in doživeli tretji poraz.

Logar se je hitro vklopil v ekipo
V prvi tretjini je imel najlepšo priložnost Miha Logar, ki je zadel okvir vrat. Branilec je prejšnji teden prišel iz Olimpije, do konca sezone bo za železarje igral kot posojeni igralec in že danes se je izkazalo, da bo prava okrepitev v končnici Alpske lige.

Jenko in Pance vlila nekaj upanja
Gostje so jim pobegnili sredi tekme z dvema zadetkoma v treh minutah. Joseph David Basaraba je odbit plošček potisnil v mrežo v 28. minuti. Po pol ure igre je Mikael Johansson povišal na 0:2. Jaša Jenko je nato znižal, ko je preusmeril plošček pšo strelu Logarja, a je Cortina hitro spet povedla za dva. Natančen je bil Marco Sanna. Domači se niso predali, zadetek Erica Panceta za 2:3 v 38. minuti je še omogočal napad na zmago.

Basaraba zadel z igralcem več
V zadnji tretjini pa se je ponovila zgodba iz druge, saj je italijanska ekipa v 50. minuti znova vodila za dva gola. Klučna je bila izključitev Logarja, ki je moral za štiri minute na kazensko klop in Basaraba je unovčil prednost igralca več. Tega zaostanka železarjem ni več uspelo izničiti, v zadnji minuti pa so, ko so poskušali brez vratarja, dobili še peti gol. Carlo Finucci je zatresel prazno mrežo.

Asiago po visoki zmagi že osem točk spredaj
Naslednja tekma čaka Jeseničane v soboto, ko bodo gostovali pri Asiagu. Vodilna ekipa skupine je odpravila Fasso kar z 9:1 ima zdaj že osem točk naskoka.

Najboljše štiri ekipe si bodo že neposredno zagotovile končnico, preostali dve bosta imeli to možnost v dodatnih kvalifikacijah proti ekipam, ki so bile po rednem delu slabše uvrščene.

ALPSKA LIGA, DRUGI DEL, 5. krog

Za razvrstitev od 1. do 6. mesta:
SIJ ACRONI JESENICE – CORTINA
2:5 (0:0, 2:3, 0:2)
330; Jenko 34., Pance 38.; Basaraba 28., 50., Johansson 31., Sanna 38., Finucci 60.

ASIAGO – FASSA 9:1

Preloženo:
RITTEN – LUSTENAU

Lestvica:                    * x      
ASIAGO                  5  5 0 0 0 18 
SIJ ACRONI JESENICE     5  2 0 0 3 10 
LUSTENAU                4  2 1 0 1  9 
RITTEN                  4  2 0 0 2  8 
------------------------------------- 
CORTINA                 5  2 0 0 3  6 
FASSA                   5  0 0 1 4  1 
* - zmaga po podaljšku/kazen. strelih 
x - poraz po podaljšku/kazen. strelih