Eric Pance je bil izredno razpoložen. Foto: MMC RTV SLO
Eric Pance je bil izredno razpoložen. Foto: MMC RTV SLO

Jeseniški hokejisti so sezono 2022/23 v Alpski ligi odprli s prepričljivo zmago nad Cortino in potrdili, da so napovedi o željah po visoki uvrstitvi realne.

Varovanci Gabra Glaviča so se predvsem v prvem delu dolgo trudili pred italijanskim golom in šele dobro minuto pred piskom sirene je Gorenjcem minimalno vodstvo zagotovil Eric Pance.

Ko sta bila v drugem delu uspešna še Jaša Jenko in Tjaš Lesničar, je bilo jasno, da je na Jesenicah čas za katero od Avsenikovih viž, ki so bile v preteklosti stalna spremljevalka zmag železarjev v domačem hokejskem hramu.

Tekma pa je opozorila tudi, da imajo jeseniški hokejisti pred sabo še kar veliko dela. S 44:32 so sicer prepričljivo odločili razmerje strelov na gol v svojo korist, zelo neuspešni pa so bili v igri z igralcem več. Od šestih priložnosti jo je ob koncu tekme kot prvi izkoristil šele Pance in potrdil domačo zmago.

Med tednom Jeseničane zdaj najprej čaka pokalna tekma s Triglavom, prihodnji teden pa bodo v Alpski ligi v soboto gostovali v predmestju Bolzana pri ekipi Unterland Cavaliers.

Alpska liga, 1. krog

SIJ ACRONI JESENICE − CORTINA
4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
380; Pance 19., 56., Jenko 24., Lesničar 30.

FASSA − SALZBURG MLADI 1:5

GARDENA − STEEL WINGS LINZ 3:1

VIPITENO − RITTEN 2:4

ZELL AM SEE − KAC FUTURE TEAM 5:2

Preloženo:
BREGENZERWALD − LUSTENAU

MERANO − UNTERLAND