Žan Jezovšek je bil mož odločitve v podaljšku.
Žan Jezovšek je bil mož odločitve v podaljšku.

Železarji so v četrtek v gosteh odpravili Fasso z 8:1, tokrat pa so se morali precej bolj potruditi za zmago. Bregenzerwald je v petek že gostoval v Celju in tudi tam izgubil po podaljšku (2:3).

Fabian Ranftl je v 6. minuti poskrbel za vodstvo gostov. Eric Pance je z zadetkoma v 11. in 21. minuti zrežiral preobrat. Bregenzerwald je izenačil na 2:2 v 33. minuti. Roberts Lipsbergs je bil natančen ob prednosti igralca več, saj so Jeseničani dobili kazen zaradi zadrževanja igre.

Tudi Jeseničani so unovčili "power play". Žan Jezovšek je zadel v 56. minuti. Trener gostov Jussi Tupamaki je minuto in pol pred koncem potegnil iz vrat Alexandra Schmidta. Anže Prostor je moral na kazensko klop zaradi spotikanja 19 sekund pred koncem. Bregenzerwald je pritisnil s šestimi proti štiri in izenačil 13 sekund pred koncem, ko so Janick Wernicke ukanil Žana Usa.

Zmaga je nato le ostala doma, Jezovšek je z drugim golom na tekmi v 64. minuti zagotovil železarjem dve točki. Železarji so imeli prednost igralca več v podaljšku, saj je bil v 62. minuti izključen Ranftl. Ob igri štirih proti trem je odlični napadalec matiral Schmidta. Končno razmerje v strelih na vrata je bilo 42:24.

Minimalni poraz Celja v Linzu
Hokejisti ekipe RST Pellet Celje so po dveh domačih zmagah izgubili v Linzu. Gostitelji so bili boljši z 2:1.

Gostitelji so povedli pol minute pred koncem prve tretjine, za izenačenje je v 24. minuti ob igralcu več poskrbel Jure Sotlar, a je Linz še v drugi tretjini spet povedel. Odločilni zadetek je dosegel Dominik Slöttner.

V zadnji tretjini kljub celjskim poskusom, v zadnji minuti in pol tudi brez vratarja Jakoba Brandnerja, še enega izenačenja ni bilo in Linz je tesno zmagal.

Celjani bodo naslednji konec tedna nastopali na turnirju 2. kroga celinskega pokala v Latviji, kjer bodo njihovi tekmeci od petka do nedelje domača Jelgava, belgijski Liege in romunski Brasov.


7. krog:
SIJ ACRONI JESENICE – BREGENZERWALD
* 4:3 (1:1, 1:1, 1:1)
740; E. Pance 10., 21., Jezovšek 56., 64.; Ranftl 6., Lipsbergs 34., Wernicke 60.
* - v podaljšku

STEEL WINGS LINZ – RST PELLET CELJE
2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
120; Sticha 20., Stöttner 33.; Sotlar 24.

RIITEN - LUSTENAU 1:3

UNTERLAND - MERANO 6:1

KAC FUTURE TEAM - KITZB¸¨UHEL 5:1

GARDENA - SALZBURG MLADI 3:5

ZELL AM SEE - FASSA ** 5:6
** - po kazenskih strelih


Vrstni red: Zell am See 18, Jesenice 17, Vipiteno 16, Unterland 14 ... Celje 5.