Žan Jezovšek je popeljal Jeseničane nazaj na vrh lestvice. Foto: www.alesfevzer.com
Žan Jezovšek je popeljal Jeseničane nazaj na vrh lestvice. Foto: www.alesfevzer.com

Jeseničani so slabo začeli drugi del tekmovanja. V skupini master je pet najboljših ekip iz rednega dela, Jeseničani so bili tam prepričljivo najboljši. A so drugi del tekmovanja začeli z dvema porazoma na domačem terenu, najprej po podaljšku proti Cortini, potem še proti ekipi Unterland Cavaliers.

Na ta način so že skorajda povsem izničili bonus točke, ki so jih dobili za uvrstitev po rednem delu. A danes so vendarle dosegli tri točke in si olajšali položaj pred nadaljevanjem. V tej skupini sicer ne igrajo za končnico, saj so vsa moštva vanjo že uvrščena, bo pa razvrstitev pomembna pri končnem vrstnem redu in prednosti domačega terena v bojih na izločanje.

Današnji tekmec Ritten je v skupino prinesel le dve točki, a je z dvema zmagama ujel železarje. Dvoboj je bil tesen in enakovreden, domači so sicer imeli rahlo terensko premoč, ki pa je niso znali spremeniti v zadetek. Šele Žanu Jezovšku je ob igralcu več v 37. minuti vendarle uspelo premagati vratarja Rittna Haydna Hawkeyja. To je bil nazadnje tudi gol odločitve, saj Ritten kljub poskusom v zadnji tretjini ni premagal Anttija Karjalainena in železarji so se lahko veselili prvega polnega izkupička v tem delu.


DRUGI DEL, skupina od 1. do 5. mesta

4. krog:
SIJ ACRONI JESENICE - RITTEN
1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Jezovšek 37.

UNTERLAND - SALZBURG MLADI 3:5

Lestvica:          * x    
SIJ ACRONI JESENICE   3 1 0 1 1 8 
RITTEN         3 2 0 0 1 7 
CORTINA         3 1 1 0 1 7 
SALZBURG MLADI     3 2 0 0 1 6 
UNTERLAND        4 1 0 0 3 6 
                    
* - zmaga po podaljšku/kazen. strelih 
x - poraz po podaljšku/kazen. strelih