Trener Gaber Glavič je bil nezadovoljen s predstavo svojih varovancev. Foto: www.alesfevzer.com
Trener Gaber Glavič je bil nezadovoljen s predstavo svojih varovancev. Foto: www.alesfevzer.com

Ekipi Jesenic in Kitzbühla sta postregli z izenačeno in čvrsto predstavo, v kateri pa sprva veliko lepih priložnosti ni bilo ne na eni ne na drugi strani.

V prvem delu so bili nekoliko nevarnejši domači hokejisti, v drugi pa so imeli predvsem z igralcem več na ledu več priložnosti gosti. Za gostitelje je najlepšo zapravil Žan Špari Leben po napadu dva na ena.

Jeseničani so v vseh tretjinah zbrali nekaj več strelov, v zadnjem delu pa so, kar zadeva lepše priložnosti, prevladovali gosti. Ti so bili večkrat nevarni pred vratarjem Žanom Usom (25 obramb), a ga po rednem delu niso premagali.

Matzka odločil z lepim prodorom
Domači hokejisti so imeli zadnjih 51 sekund zadnje tretjine in dobro minuto v podaljšku prednost igralca več na ledu, a niso našli poti mimo razpoloženega Luca Eggra (34 obramb). Odločitev je padla 35 sekund pred koncem podaljška. V igri treh proti trem je Moritz Matzka švignil mimo Lovra Kumanovića, z bekhendom še preigral Usa in potisnil plošček v mrežo.

Hokejisti RST Pellet Celja so izgubili proti Meranu z 1:4. Celjani so po dveh zaporednih zmagah zdaj v nizu dveh porazov v Alpski ligi. Na lestvici so varovanci Gala Korena ostali pri 15 osvojenih točkah po 15 odigranih tekmah.

Merano v uvodni tretjini postavil temelje za zmago v Celju
Gostje so že v prvi tretjini postavili temelje za zmago, potem ko so celjskega čuvaja mreže Jakoba Bradnerja (26 obramb) premagali trikrat. Dva zadetka je dosegel Calder Anderson, prvega v 11. minuti, drugega pa tik pred iztekom prvih 20 minut. Pred tem je bil natančen še David Trivellato v 10. minuti.

V izenačenem nadaljevanju so si Celjani prizadevali priti do zadetka za znižanje, a je vse do 57. minute vse njihove poskuse uspešno ustavljal Matteo Calvi (34 obramb). Nato je gostujočega vratarja le premagal Jaša Jenko za častni zadetek domačinov. Končni izid je postavil nekdanji napadalec Olimpije Jospeh Garreffa minuto pred koncem.


15. krog:
SIJ ACRONI JESENICE - KITZBÜHEL
* 0:1 (0:0, 0:0, 0:0)
1020; Matzka 65.
* - v podaljšku

RST PELLET CELJE - MERANO
1:4 (0:3, 0:0, 1:1)
260; Jenko 57.; Trivellato 10., Anderson 11., 20., Garreffa 59.

SALZBURG MLADI - VIPITENO 2:4

STEEL WINGS LINZ - CORTINA 6:1

LUSTENAU - KAC FUTURE TEAM 6:2

ZELL AM SEE - GARDENA * 2:3

FASSA - UNTELAND * 4:3
* - v podaljšku

Vrstni red: Zell am See 35, Vipiteno 33, Jesenice 31, Ritten 30, Cortina 29, Bregenzerwald, Lustenau in Unterland po 23, Salzburg mladi 22, Kitzbühel 21, Steel Wings in Merano po 18, Celje 15, Fassa 14, Gardena 13, KAC Future Team 9.