Tjaš Lesničar je eden največjih talentov Jeseničanov. Foto: HDD Jesenice
Tjaš Lesničar je eden največjih talentov Jeseničanov. Foto: HDD Jesenice

V zadnji sezoni je igral tudi v članski ekipi tega kluba, ki je nastopal v državnem prvenstvu in v mednarodni hokejski ligi IntHL. V pretekli sezoni se je dokazoval tudi v slovenskem reprezentančnem dresu selekcije U-18.

"Veliko mi pomeni, da sem se pridružil tej ekipi. Ta prestop kaže, da sem na pravi poti in na poti k uspehu. Gledam tudi na to kot neko darilo za trdo delo in odrekanje. Občutki so res dobri in bi jih težko opisal. Vesel sem, da sem lahko del ekipe in te zgodbe, in zelo se veselim priprav in igranja. Moja pričakovanja so visoka, saj želim pokazati, česa sem sposoben in da sem si prislužil mesto v ekipi,” je za klubsko spletno stran povedal obetavni najstnik.

Direktor Anže Pogačar je dodal: "Tjaša smo spremljali zadnjo sezono. Kljub svoji mladosti igra izredno odgovorno in se drži igralnega sistema. Dobro razume igro, zato smo se odločili, da mu ponudimo priložnost v naši ekipi. Potrudili se bomo, da se bo z našo pomočjo še naprej razvijal in napredoval. Je eden tistih mladih, ki prihajajo in bodo s trdnim delom ter predanostjo hokeju dobili priložnost za nastopanje v Alpski ligi.”

Latvijec Polcs prvi tujec v ekipi za naslednjo sezono
Po podpisih Gašperja Glaviča, Erica Panceta, Mihe Logarja in Jaše Jenka, sta ekipo okrepila tudi Žan Jezovšek in Aljoša Pretnar.

Rdeči dres bo nosil nosil tudi Rudolfs Polcs iz Latvije. 21-letni napadalec je bil član vseh selekcij latvijske reprezentance. V zadnjih letih je navduševal v članskih selekcijah klubov Dinamo Riga in HK Mogo.

"Za prihod na Jesenice sem se odločil, ker sem slišal veliko o njih. Dejstvo je, da gre za klub, v katerem se bom lahko še bolj razvijal in nadgrajeval svoje hokejsko znanje. Moj glavni cilj je, da se z ekipo povežemo in osvojimo pokal Alpske lige. Pričakujem, da bo zelo zanimivo leto tako na ledu kot ob njem,” je dejal Polcs.