Tjaš Lesničar velja za enega izmed največjih talentov na Jesenicah. Foto: MMC RTV SLO
Tjaš Lesničar velja za enega izmed največjih talentov na Jesenicah. Foto: MMC RTV SLO

19-letni Lesničar se je v pretekli sezoni uveljavil v prvi ekipi železarjev. Na 40 tekmah Alpske lige je vpisal 16 točk (šest zadetkov in 10 podaj). Enako kot njegovi številni mladi soigralci je bil tudi on del treh selekcij, ki so v lanski sezoni osvojile naslov državnega prvaka v mladinski katergoriji v nepozabnem finalu proti Olimpiji, naslov v Ligi IHL in tudi lovoriko v Alpski ligi.

"Tjaš je zelo zanesljiv, mlad osrednji napadalec. Je izredno odgovoren, zato blesti predvsem pri obrambnih nalogah. V napadu ima še nekaj prostora za napredek, vendar ima odličen strel in hokejsko razmišljanje, zato za višjo raven igranja potrebuje samo še izkušnje," je povedal trener Jeseničanov Gaber Glavič.

Napadalec Kumanović, ki bo zagotovo kmalu potrkal tudi na vrata hrvaške reprezentance, je s klubom podpisal novo pogodbo do konca sezone 2023/24. V pretekli sezoni je bil eden ključnih igralcev mladinske ekipe Jesenic, v Alpski ligi pa je dobil priložnost na 38 tekmah. Njegov točkovni izkupiček v Alpski ligi je bil osem točk (štirje zadetki in štiri podaje).

"Vsak pokal ima poseben pomen, pri selekciji U-19 smo dokazali, da se znamo boriti do zadnje sekunde, pri članih pa je bil sploh poseben občutek biti del ekipe, ki je osvojila Alpsko ligo – še posebej v moji prvi sezoni kot član," je za spletno stran Jesenic povedal Kumanović.