Direktor Anže Pogačar je odločen, da Jeseničani najprej osvojijo Alpsko ligo, kjer so glavni favoriti v končnici. Foto: www.alesfevzer.com
Direktor Anže Pogačar je odločen, da Jeseničani najprej osvojijo Alpsko ligo, kjer so glavni favoriti v končnici. Foto: www.alesfevzer.com

Odločno zanikajo, da je klub pred bankrotom in da ne bo dejaven v sezoni 2023/24. "Jeseniški hokej je imel skozi svojo 75-letno zgodovino krize, vzpone in padce, vendar je živel naprej, živi še danes in živel bo tudi jutri," je v sporočilu za javnost v uvodu zapisal direktor Anže Pogačar.

Pri pridobivanju dodatnih sredstev niso bili uspešni
"V januarju smo od vodstva Lige IceHL prejeli informacijo, da lahko oddamo prijavo za priključitev, saj je liga iskala 14. klub za sezono 2023/24. Prijavo smo oddali in sprejeli delegacijo lige, ki si je ogledala infrastrukturo na Jesenicah ter nam sporočila, da moramo v primeru vstopa v ligo v roku dvanajstih mesecev zamenjati ogrado ob igrišču ter kupiti videosistem, primeren za tekmovanje v Ligi IceHL," je zapisal prvi operativni mož gorenjske ekipe.

"Skupen strošek bi znašal 290.000 evrov. Ob tem bi morali plačati tudi strošek pristopnine v znesku 150.000 evrov. Kljub zavedanju, da naš klub še ne dosega proračuna klubov, ki igrajo v Ligi IceHL, smo se bili z izzivom pripravljeni soočiti, zato smo prijavo oddali ter okrepili aktivnosti za pridobivanje dodatnih sredstev. Žal pri tem nismo bili tako uspešni, kot smo načrtovali," je zapisal Pogačar.

Imajo pomisleke glede smiselnosti nadaljnjega sodelovanja v Alpski ligi
"Po pregledu dokumentacije o poslovanju kluba in načrtov za projekt priključitve k Ligi IceHL nam je vodstvo te lige posredovalo povratno informacijo, da je projekt ekonomsko prešibek, in predlagalo, da prijavo umaknemo, kar smo tudi storili. V medijih je bilo mogoče zaslediti interpretacijo izjave vodstva IceHL, da si klub, ki je želel sodelovati v Ligi IceHL, ne more privoščiti nastopanja v Alpski ligi, saj nismo oddali prijave," je dodal Pogačar.

"To je neresnica. Vodstvo kluba nikoli ni izjavilo, da si klub ne more privoščiti nastopanja v Alpski ligi, temveč, da ima klub pomisleke glede smiselnosti nadaljnjega sodelovanja v Alpski ligi," je zapisal Pogačar in dodal, da vso pozornost in energijo v klubu usmerjajo v prihodnje tekme, ki se bodo zvrstile v končnici tekmovanja v Alpski ligi.

V jeseniškem klubu so zapisali, da bodo odločitev o tekmovanju (slovensko državno prvenstvo ali katera izmed mednarodnih lig) v sezoni 2023/24 sprejeli po koncu sezone 2022/23, in še enkrat odločno zanikali, da je klub pred bankrotom in da ne bo dejaven v sezoni 2023/24.

V torek se bo začela končnica Alpske lige v Podmežakli
V letošnji sezoni so železarji v finalu državnega prvenstva izgubili proti Olimpiji (0:4 in 3:6). V Alpski ligi se bodo v četrtfinalu srečali z Vipitenom. Prva tekma bo v torek ob 19.00 v Podmežakli.