Erik Svetina je prispeval dva zadetka in podajo. Foto: www.alesfevzer.com
Erik Svetina je prispeval dva zadetka in podajo. Foto: www.alesfevzer.com

Železarji so v regionalnem tekmovanju imeli skoraj 14 dni premora, saj so prejšnji konec tedna nastopali na turnirju celinskega pokala. V Asiagu so proti starim znancem iz prejšnjih let izgubili z 2:5, a so vseeno napredovali.

Pri gostiteljih je manjkal Miha Logar, pri Lustenauu pa nekdanji zmaj Chris D'Alvise. Gostje so šele na predzadnjem mestu, dosegli so le dve zmagi.

Izjemna predstava železarjev v uvodni tretjini
Hitro je bilo jasno, da Lustenau ne bo mogel slediti Jeseničanom. Erik Svetina je v 7. minuti lepo prodrl in z natančnim strelom zagotovil vodstvo Jeseničanom. V 10. minuti je sledil še prvi zadetek 17-letnega Ožbeja Repa v Alpski ligi. Žan Jezovšek je v 12. minuti ušel po desni strani in plošček od vratnice poslal v mrežo. Ko je na kazenski klopi sedel Žiga Urukalo, je Rudolfs Polcs z atraktivno potezo premešal obrambo Lustenaua in celo z igralcem manj povišal na 4:0.

Polcs nerešljiva uganka za obrambo Lustenaua
V drugi tretjini sta Svetina in Polcs zadela še enkrat, ni pa jim uspelo ohraniti mreže nedotaknjene, saj so gostje premagali Anttija Karjalainena, ko so znižali na 1:6. Ryan Hayes je bil natančen v 28. minuti.

V zadnjem delu so Jeseničani močno znižali ritem, Polcs pa je zanesljivo zmago, po kateri so železarji znova na prvem mestu lestvice, potrdil še s svojim tretjim zadetkom na tekmi. V 48. minuti je izkoristil prednost igralca več. Končno razmerje v strelih na vrata je bilo 31:27.

Jeseničane že v soboto čaka naslednja tekma, ob 18.00 bodo v Podmežakli gostili še Fasso.


11. krog:
SIJ ACRONI JESENICE – LUSTENAU
7:1 (4:0, 2:1, 1:0)
355; Svetina 7., 23., Rep 10., Jezovšek 12., Polcs 17., 26., 48.; Hayes 28.

KAC FUTURE TEAM – KITZBÜHEL 3:5

GARDENA – VIPITENO 3:5

UNTERLANDRITTEN 7:4

SALZBURG MLADI – ZELL AM SEE ** 1:2
** – po kazenskih strelih

FASSACORTINA * 2:1
* – v podaljšku

Vrstni red: Jesenice 24, Cortina 23, Salzburg mladi 22, Unterland 21, Zell am See 20 ...