Gal Sodja Zalokar je z dvema zadetkoma blestel v Podmežakli. Foto: www.alesfevzer.com
Gal Sodja Zalokar je z dvema zadetkoma blestel v Podmežakli. Foto: www.alesfevzer.com

Železarjem se ni uspelo pobrati po slabi predstavi v četrtek v Val Gardeni. Doživeli so že četrti poraz v drugem delu Alpske lige in v zadnjih dveh krogih bodo pod pritiskom. V četrtek bodo gostovali v Meranu, prihodnjo soboto pa v Podmežaklo prihaja druga ekipa Linza. Prvi dve mesti vodita v dodatne kvalifikacije.

Pogačar priznal, da je klub organizacijsko na dnu
Na mesto direktorja se je vrnil Anže Pogačar. V odstopni izjavi pred meseci je med drugim zapisal, "da jeseniški hokej nujno in takoj potrebuje reorganizacijo, osvežitev, spremembe, nove ljudi v vodstvu, novo energijo, nov upravni odbor, dodatne pokrovitelje".

Toda v teh treh mesecih se zadeve niso premaknile na boljše. Pogačar je potrdil, da se je zaradi igralcev ter na pobudo in prošnjo predsednika kluba odločil, da se vrne na mesto direktorja moštva, da bodo lahko sezono izpeljali po najboljših močeh. Poudaril je, da je klub organizacijsko na dnu.

Potrdil je, da so se 30. januarja jeseniški hokejisti na tekmo državnega prvenstva proti Olimpiji pripeljali z osebnimi avtomobili. Z zmago v Tivoliju po kazenskih strelih so se prebili v finale državnega prvenstva, a v Alpski ligi jim nikakor ne uspe sestaviti podobne predstave.

Železarji povedli, nato pa popolnoma popustili
Jeseničani so povedli v 5. minuti, ko je Žan Špari Leben pred vrati spretno preusmeril plošček pod prečko. Dve minuti zatem je izenačil Mikus Mintautiškis z igralcem več, na kazenski klopi je zaradi spotikanja sedel Gašper Seršen.

Gaber Glavič je bil zelo razočaran. Vzel je tudi minuto odmora, a njegovi varovanci so se prebudili prepozno. Foto: www.alesfevzer.com
Gaber Glavič je bil zelo razočaran. Vzel je tudi minuto odmora, a njegovi varovanci so se prebudili prepozno. Foto: www.alesfevzer.com

V drugi tretjini so bili Jeseničani popolnoma razglašeni, delali so številne napake. Gregor Žeželj je v 34. minuti poskrbel za vodstvo Celja. Minuto in 14 sekund pred koncem druge tretjine je Maks Bukovec iz bližine potisnil plošček v mrežo.

V 43. minuti je bil Bogdan Panasenko zgrešil vrata, plošček se je od ograde odbil pred gol, Gal Sodja Zalokar pa je povišal na 1:4. Minuto zatem je Jaša Jenko krenil proti vratom, padel je na kolena, se hitro pobral in zatresel mrežo.

Trije zadetki Jesenic v sedmih minutah niso bili dovolj za preobrat
Ko so bili železarji že v izgubljenem položaju, so zaigrali na vse ali nič. Urban Sodja je znižal na 2:5 v 49. minuti. Ves čas je bilo vroče pred vrati Jake Gajška. Tim Borse je streljal od daleč in zadel vratnico, nato pa si je Gajšek potisnil plošček v mrežo. Žiga Urukalo je štiri minute pred koncem poskrbel za napet zaključek.

Sredi največjega pritiska Jesenic je bil izključen Urban Sodja zaradi nepravilnega zadrževanja. Žan Us je vseeno zapustil vrata, Sodja Zalokar pa je s strelom v prazno mrežo potrdil zasluženo zmago Celja.

Zmaga hokejistov Celja na Jesenicah

Drugi del, kvalifikacijska skupina A, 8. krog:
SIJ ACRONI JESENICE - RST PELLET CELJE
4:6 (1:1, 0:2, 3:3)
800; Spari Leben 5., U. Sodja 49., Borse 54., Urukalo 56.; Mintautiškis 7., Žeželj 34., Bukovec 39., Sodja Zalokar 43., 60., Jenko 44.

STEEL WINGS LINZ - GARDENA
1:4 (0:0, 0:2, 1:2)


Lestvica:                    * x       
GARDENA                 6  5 0 0 1 17  
SIJ ACRONI JESENICE     6  2 0 1 3 13  
-------------------------------------  
MERANO                  6  3 0 0 3 12  
RST PELLET CELJE        7  3 1 0 3 11  
STEEL WINGS LINZ        7  1 1 1 4  6  
* - zmaga po podaljšku/kazen. strelih  
x - poraz po podaljšku/kazen. strelih