Kapetan Rittna Simon Kostner je dvignil pokal v Cortini.
Kapetan Rittna Simon Kostner je dvignil pokal v Cortini.

Ritten je prvo finalno tekmo dobil s 3:1, drugo po podaljšku s 5:4, tretjo pa na domačem ledu s 3:1. Danes je imel na gostovanju pri Cortini že prvi "zaključni plošček" in ga tudi izkoristil ter tako serijo končal že po štirih tekmah. Pred 770 gledalci v olimpijski dvorani so zadeli Eric Johan Hjorth v 37. minuti, Julijan Kostner v 58. minuti in Jakob Prast pet sekund pred zadnjim piskom sirene.

Cortina je imela na četrti tekmi več strelov (30:20), a je izjemni vratar Colin Keith Furlong zaklenil mrežo.

Na poti do finala je Ritten šele po sedmih tekmah s 4:3 v zmagah v polfinalu premagal Vipiteno, potem ko je zaostajal že z 1:3 v zmagah. Ključna je bila šesta tekma polfinala, ko je imel Vipiteno zaključni plošček na domačem ledu. V drugem podaljšku je imel Davide Conci izjemno priložnost, da zaključi serijo, a se je izkazal Furlong. V 16. sekundi tretjega podaljška je Max Coatta zagotovil zmago Rittnu. V 101. minuti je odločil napeto srečanje (2:3).

Cortina je v polfinalu ugnala mlado salzburško ekipo s 4:2 v zmagah, v četrtfinalu pa s 4:1 Merano.

Ritten je kot prvak Alpske lige nasledil Sij Acroni Jesenice, ki so zmagale v prejšnji sezoni, v tej pa se železarji po slabem drugem delu tekmovanja niso uvrstili v dodatne kvalifikacije za končnico. RST Pellet Celje se v prvi sezoni v Alpski ligi prav tako ni prebil v končnico.