Erik Svetina je izenačil na 4:4 osem minut pred koncem.
Erik Svetina je izenačil na 4:4 osem minut pred koncem.

V Podmežakli se je zbralo 580 gledalcev. Srečanje ekip z vrha lestvice je bilo zelo izenačeno. Razmerje v strelih na vrata je bilo 30:34.

Železarji hitro povedli z 2:0
Jeseničani so povedli v 6. minuti, ko je Anže Prostor z desne strani presenetil Jakoba Rabanserja, ki v gneči pred vrati no dobro posredoval. To je bil šok za goste, ki so le 14 sekund zatem prejeli že drugi zadetek. Žan Jezovšek je ušel po levi strani in mojstrsko poslal plošček pod prečko ob bližnji vratnici.

Vrnitev Vipitena še v uvodni tretjini
Vipiteno se je sredi prve tretjine otresel pritiska. Z agresivno igro so stisnili železarje v obrambno tretjino. V 12. je Paul Eisendle ušel po desni strani in v protinapadu dveh proti enemu zaposlil Alexa Zecchetta, ki je znižal na 2:1. Po četrt ure igre je odlični Zecchetto še drugič ukanil Žana Usa.

Jeseničani nikakor niso več našli prave igre, ki jih je odlikovala na začetku tekme. 38 sekund pred koncem uvodne tretjine je Davide Conci izza vrat podal pred gol, Connor Sanvido pa je poslal plošček pod prečko za vodstvo Vipitena.

Lesničar izenačil na 3:3
Tudi na začetku druge tretjine je bil Vipiteno nevaren. V 27. minuti je bil izključen prostor zaradi zadrževanja s palico in Us je bil na velikih preizkušnjah. V 37. minuti so Jeseničani izenačili. Po dobljenem sodniškem metu je Eric Pance streljal z leve strani, Tjaš Lesničar pa je plošček spretno preusmeril v mrežo.

Svetina izsilil podaljšek
V 45. minuti je moral na kazensko klop Maks Selan, James Livingston pa je ob prednosti igralca več poskrbel za novo prednost Vipitena. Tudi železarji so unovčili "power play", ko je Erik Svetina poslal plošček pod prečko po podaji Erica Panceta.

Selan izkoristil podajo Jezovška
V podaljšku je veliko napako naredil Sanvido, ki je v napadalni tretjini podrl Čimžarja. Ob igri štiri proti trem je Žan Jezovšek na desni strani našel Selana, ki je poslal plošček v prazno mrežo.

Že v soboto Jesenice čaka gostovanje v Linzu.


8. krog:
SIJ ACRONI JESENICE – VIPITENO
* 5:4 (2:3, 1:0, 1:1)
580; Prostor 6., Jezovšek 6., Lesničar 37., Svetina 52., Selan 62.; Zecchetto 12., 16., Sanvido 20., Livingston 47.
* - v podaljšku

ZELL AM SEE – BREGENZERWALD 4:1

KITZBÜHEL – LUSTENAU * 4:5

RIITEN - UNTERLAND 3:2

GARDENA - CORTINA 0:2

MERANO - KAC FUTURE TEAM 4:1

FASSA - STEEL WINGS LINZ 5:1


Vrstni red: Zell am See 21, Vipiteno 20, Jesenice 19, Ritten 15, Unterland 14, Lustenau, Cortina in Bregenzerwald po 13, Kitzbühel 12, Fassa 11, KAC Future Team 9, Merano 8, Steel Wings Linz 7, Salzburg mladi 6, Celje 5, Gardena 3.