Erik Svetina je bil v pretekli sezoni osmi strelec Alpske lige z 59 točkami. Foto: www.alesfevzer.com
Erik Svetina je bil v pretekli sezoni osmi strelec Alpske lige z 59 točkami. Foto: www.alesfevzer.com

22-letnik je z Jeseničani igral v finalu Alpske lige, kjer pa je bil v zelo napeti seriji s 3:2 v zmagah boljši Asiago. Italijani bodo v naslednji sezoni igrali v Ligi IceHL, kjer sta tudi Pustertal in SŽ Olimpija, ki sta prav tako krojila vrh Alpske lige v zadnjih letih.

"Odločitev, da ostanem na Jesenicah, ni bila težka. Tukaj se izjemno dobro počutim, poleg tega pa se s fanti super razumem, imamo pa tudi najboljše navijače. Vem, da imam še nekaj rezerve za napredek in verjamem, da mi trener Glavič in ekipa pri tem lahko pomagajo. Želim si, da v tej sezoni dosežemo tisto, kar nam je v pretekli spolzelo skozi prste," je Svetina poudaril za klubsko spletno stran.

V Podmežakli je prišlo do številnih sprememb. V prvi vrsti sta se združila oba hokejska kolektiva HDD Sij Acroni Jesenice in HD Hidria Jesenice, člansko moštvo pa bo znova vodil Gaber Glavič. Sodelovanje so podaljšali tudi s številnimi hokejisti.

Igra bo slonela na domačih igralcih, edini tujec v kadru pa je za zdaj Latvijec Rudolfs Polcs, tujega vratarja, kot je pred dnevi poudaril Glavič, železarji še iščejo.