Sašo Rajsar je izničil prednost Asiaga. Foto: www.alesfevzer.com
Sašo Rajsar je izničil prednost Asiaga. Foto: www.alesfevzer.com

Ekipi sta stara znanca s tekem v končnici v preteklih sezonah. Zelo vroče je bilo aprila, ko je Asiago dobil odločilno peto tekmo v Podmežakli z 2:1 po nekaterih spornih sodniških odločitvah. V finalu je nato izgubil proti Olimpiji z 0:3 v zmagah.

Asiago že v 8. minuti povedel z 2:0
V torek so Jeseničani v Meranu zmagali s 4:2, potem ko so zaostajali z 0:2. Srečanje se tudi tokrat ni začelo po načrtih Nika Zupančiča. Andraž Zibelnik je moral na kazensko klop že po 64 sekundah zaradi igranja z visoko palico. Michele Marchetti je unovčil prednost igralca več v 3. minuti. Asiago je dobil silovit zalet in Anthony Salinitri je v 8. minuti še matiral Žigo Kogovška, ki bo še kar nekaj časa prvi vratar železarjev, saj si je Oscar Fröberg poškodoval koleno.

Sašo Rajsar zrežiral preobrat
V 22. minuti je Sašo Rajsar znižal po podaji Davida Planka. Železarji so bili nevarnejši v drugi tretjini (streli na vrata 5:9).

Sašo Rajsar je izenačil v 46. minuti. Pri obeh zadetkih je bil v vlogi podajalca tudi Jure Sotlar, ki se je po štirih letih in pol vrnil v Podmežaklo in bo vsekakor velika okrepitev v izločilnih bojih marca in aprila. Odločitev je padla šest minut pred koncem, ko je zadel Eetu Elo po akciji udarnega napada, podajalca sta bila Jesperi Viikilä in Eric Pance.

Gostitelji so 45 sekund pred koncem poskusili še brez vratarja Gianluce Vallinija, a se jim nalet s šestimi igralci ni obrestoval.

Končno razmerje v strelih na vrata je bilo 18:24. To je bila 22. zmaga železarjev v sezoni in šesta zaporedna. Na prvem mestu imajo zdaj že 62 točk, deset več kot Ritten, ki je povozil Lustenau na gostovanju s 4:0.

Prihodnji četrtek obračun vodilnih v Podmežakli
Do konca leta čakata Jeseničane še dve tekmi, obe na domačem ledu. 28. decembra prihaja v Podmežaklo zadnja ekipa lige Vienna Capials Silver, 30. decembra pa bo na sporedu derbi z drugouvrščenim Rittnom.


27. krog:
ASIAGO - SIJ ACRONI JESENICE
2:3 (2:0, 0:1, 0:2)
600; Marchetti 3., Salinitri 8.; S. Rajsar 22., 46., Elo 54.

LUSTENAU - RITTEN 0:4

ZELL AM SEE - GARDENA * 5:4
* - v podaljšku

VIENNA CAPTALS SILVER - STEEL WINGS LINZ 4:3


Vrstni red: SIJ Acroni Jesenice 62, Ritten 52, Lustenau 50, Asiago 48, Salzburg mladi 46, Gardena 40 ...