Eric Pance je dvakrat zatresel domačo mrežo. Foto: www.alesfevzer.com
Eric Pance je dvakrat zatresel domačo mrežo. Foto: www.alesfevzer.com

Jeseničani, eni glavnih favoritov tega regionalnega tekmovanja, so po porazu proti novincem, ekipi Unterland Cavaliers, zdaj prišli v pravi ritem in dosegli drugo zmago v nizu in tretjo v sezoni. Potem ko so pred dvema dnevoma doma zanesljivo odpravili mlade Salzburžane, so zdaj v gosteh s 4:2 premagali še Merano.

Gostje so imeli že v uvodni tretjini ves čas terensko premoč, ki pa so jo kronali z zadetkom, potem ko je bil uspešen Latvijec Rudolfs Polcs. A domači hokejisti so se na polovici tekme vrnili, tudi Merano je dosegel gol z igralcem več, a je nato tik pred koncem drugega dela Polcs še enkrat, tudi tokrat ob "power playu", zadel v polno. Takoj na začetku zadnje tretjine je prednost dveh golov priboril Eric Pance, a se je Merano še enkrat približal. Izenačenja pa ni bilo, ob tveganju brez vratarja ob koncu tekme je namreč v 59. minuti drugič na tekmi zadel še Pance in odločil zmagovalca.

Jeseničane naslednji dvoboj v Alpski ligi čaka v petek, ko bodo gostili Bregenzerwald, še pred tem pa se bodo v sredo s SŽ-jem Olimpijo pomerili v finalu pokalnega tekmovanja.


4. krog:
MERANO - SIJ ACRONI JESENICE
2:4 (0:1, 1:1, 1:2)
Trivellato 32., Ansoldi 49.; Polcs 11., 40., Pance 41., 59

UNTERLAND - LUSTENAU 3:1

SALZBURG MLADI - GARDENA 2:1 - v podaljšku

STEEL WINGS LINZ - KAC FUTURE TEAM 0:1 - kazenski streli

KITZBÜHEL - FASSA 6:3

BREGENZERWALD - RITTEN 3:2 - kazenski streli

CORTINA - VIPITENO 5:4

Vrstni red: Unterland, Jesenice in Cortina po 9, Ritten 7 ...