Erik Svetina se je izkazal z golom in dvema podajama. Foto: www.alesfevzer.com
Erik Svetina se je izkazal z golom in dvema podajama. Foto: www.alesfevzer.com

Železarji so prejšnji konec tedna nastopali na turnirju celinskega pokala v Cardiffu. V konkurenci domačega kluba, latvijske Jelgave in francoskega Angersa se jim ni uspelo uvrstiti na zaključni del tekmovanja, ki bo sredi januarja. V Alpski ligi so nanizali 13 zmag.

Na začetku prve tretjine so bili gostje, ki so 17. septembra zadali železarjem edini poraz v letošnji sezoni v Alpski ligi, nevarni.

Alex Egger se je v 12. minuti znašel sam pred Anttijem Karjalainenom, ki pa je odlično posredoval. Minuto zatem je Ožbej Rep z močnim strelom z modre črte stresel vratnico. Rudolfs Polcs je v 18. minuti izza vrat prodrl pred gol in z natančnim strelom pod prečko zatresel mrežo. 51 sekund pred koncem prve tretjine je Erik Svetina na desni strani lepo zaposlil Erica Panceta, ki je z diagonalnim strelom povišal na 2:0.

V drugi tretjini so bili Jeseničani še učinkovitejši. Tjaš Lesničar in Luka Ulamec sta povišala na 4:0, Andrej Galuškin pa je izkoristil prednost igralca več v 39. minuti.

Za piko na i je pet minut pred koncem poskrbel Erik Svetina, domači pa so se potrudili tudi, da je vratar Karjalainen tekmo končal brez prejetega zadetka. Končno razmerje v strelih na vrata je bilo 36:23.

Naslednja tekma železarje čaka v soboto, ko bodo gostili drugo zasedbo Linza.


19. krog:
SIJ ACRONI JESENICE – UNTERLAND
6:0 (2:0, 3:0, 1:0)
350; Polcs 18., E. Pance 20., Lesničar 24., Ulamec 31., Galuškin 39., Svetina 55.

KAC FUTURE TEAM – FASSA 4:1
SALZBURG MLADI – VIPITENO 1:3
STEEL WINGS LINZ – ZELL AM SEE 5:2
GARDENA - KITZBÜHEL 4:0
CORTINA - LUSTENAU 8:1
MERANO - RITTEN 5:1

Vrstni red: Jesenice 42, Unterland 40, Salzburg mladi 38, Cortina 36, Zell am See 35 ...